HAZA RÉGIÓ Koszorúcska a Selye gimiben a´ la III.B, C

Koszorúcska a Selye gimiben a´ la III.B, C

1150
hirdetés

„A tánc a karok és lábak költészete, a kecses és iszonyatos anyag, maga a mozdulat lehel bele lelket.” (Charles Baudelaire)

Koszosrucska IIIB Koszosrucska IIIC

Sok nevetés, zene, erőfeszítés és sok tánc – talán ezekkel a szavakkal lehet a legjobban leírni koszorúcskánk előkészületeit. Miután ősszel elkezdődtek a tánciskola próbái, szinte meg sem álltunk. Habár akadtak kisebb nehézségek, elmondhatom, hogy mindenki nagyon élvezte ezt a pár táncórát.
Tánctanárunkat, Peter Valachot, október elején ismertük meg, amikor is kicsit aggódva, de nagy kíváncsisággal találkoztunk iskolánk aulájában. Ettől fogva heti egyszer, szerdánként, próbáltunk itt. Először a standard táncok világába tekintettünk bele és próbáltuk ki az angol keringőt, a bécsi keringőt és a tangót. Majd jöttek a kicsit igényesebb és hevesebb latin-amerikai táncok. Sokat szórakoztunk a cha-cha-cha, a salsa, a rumba és a jive gyakorlása közben. Lazításképp pedig a bluest és a mexikói polkát tanultuk meg. Az utóbbi, bár fárasztó volt a fiúk számára, sokak szerint ez volt a legszórakoztatóbb az összes tanult tánc közül.
Három hónapnyi próbálás után, január 17-én végre bemutathattuk a szülőknek és tanárainknak, hogy mi mindent sikerült megtanulnunk a próbákon.

Maga a rendezvény sok előkészülettel járt, amit már egy hónappal előtte elkezdtünk szervezni. Miután tartottunk még egy utolsó gyors próbát az aulában, estefelé elkezdtek szállingózni a vendégek. Hat órakor az ünnepélyes bevonulás után elhangzott tánctanárunk ünnepi beszéde, amiben végig dicsért minket, elmondta, hogy nagyon élvezte a közösen töltött időt. A karkötők megkötése és a virágok feltűzése után kezdődhetett a bemutató. A tanult táncokat két csoportban mutattuk be, más-más zenére, ugyanis legalább 25 pár volt, és az aula ennyi táncoslábú diákra elég kicsi, csak így fértünk el. Ezután következett a szülő-diák, illetve a tanár-diák tánc, majd mivel már nem csak mi voltunk kivirulva (és megéhezve), hanem az összes jelenlévő, következhetett a vacsora. Az estét még sok izgalmas dolog tarkította, mint például a táncverseny, ahova a legelszántabb és legügyesebb párok neveztek be és arattak nagy sikert a közönség előtt. A táncversenyen kívül rendkívül érdekes és élvezetes volt még osztálytársnőnk, Markuss Gabriella és testvére fellépése, akik pár perc erejéig bemutatták, milyenek is az igazi táncosok. Rajtuk kívül, egy kicsit később, tánctanárunk és párja is felléptek egy rövid műsorral, ami szintén kitűnő volt. 
A műsorok között, az egész este folyamán a zenekar biztosította a kellő alaphangulatot. Sikeresek voltak mindenki szemében, hiszen ismert magyar zenéket játszottak, amire bizony a legtöbben hajnalig ropták. Sokan mesélték, hogy a gimi összes évében lesznek meghatározó és emlékezetes események, ez a koszorúcska is közéjük tartozott. Öröm volt óráról-órára egyre jobban belejönni a táncolásba, egyre jobban érezni a ritmust és legfőképp, élvezni az együtt töltött időt a másik osztállyal. Nemcsak az ünnepélyes est, hanem a próbák is remek hangulatban teltek, s ezért mérhetetlen nagy örömmel várjuk a szalagavatónkat, ami még ennél is nagyobb élménynek ígérkezik.

Szeretném megköszönni a sok segítséget és támogatást az osztályfőnököknek, Králik Zsuzsannának, Édes Attilának és a szülőknek, akik nélkül ez a koszorúcska nem valósulhatott volna meg.

Dítě Adél, III.B

 

dunatajonline / dunataj.sk

hirdetés
Previous articleSajtóreggeli a város vezetőivel
Next articleKözépiskolai olimpia az Európai Unióról