HAZA RÉGIÓ Köszönet a cégeknek

Köszönet a cégeknek

837
hirdetés

fullcegekMintegy 2,8 milliárd forint az az összeg Komárom költségvetésében, amit helyi adóbevételként tervezhet a város idén – tudatta dr. Molnár Attila polgármester a város nagy adózóinknak rendezett ünnepségén.

A városvezető a találkozóval igyekezett megbecsülését és tiszteletét kimutatni Komárom önkormányzata és lakossága nevében, ezért invitálta a hosszú távú együttműködést tápláló összejövetelre a város legnagyobb multicégeinek és vállalkozásainak képviselőit. Csaknem ötven társaságot hívtak meg, köztük az ipari park óriásait is. A Nokia mobiltelefongyárának új vezetőjét, Gerencsér Szilárdot is üdvözölhette a városi vezetés.

Miután dr. Molnár Attila összefoglalta az idei költségvetés főbb számait, arra is rávilágított, hogy a helyi adóbevételek nélkül elképzelhetetlenek lennének olyan beruházások, mint az ipari park közművesítése, vagy épp a költségtakarékosságot eredményező, geotermikus energiát hasznosító projekt.

Szó esett az állam által bonyolított jövőbeli nagy célkitűzésekről is. Ezek közt említette az új Duna-híd megépítését, de szólt a 13-as út kiszélesítéséről is. Tavaly elindult az ipari parki együttműködési fórum, amelynek lényege a rendszeres kapcsolat-tartás elősegítése az helyi cégvezetők közt, hiszen ezek vezethetnek üzletkötésekhez, a vállalkozások-, rajtuk keresztül pedig a város gyarapodásához.

Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott a megyei munkaügyi helyzetről és az adómorálról tartott tájékoztatót. Elmondta, hogy a jövő a Dunántúlt érintően olyan komoly infrastruktúra-fejlesztéseket tartogat, amely a térség fejlődését, gazdasági kapacitását is bővítheti. (Forrás: 24 Óra)

komarom.hu

hirdetés
Previous articleKomárno – Komárom utcai futóverseny
Next articleMedvegyev: az EU és a ciprusi kormány „elefántok egy porcelánboltban”