HAZA HÍR-MIX Kosárlabda: Komárom felett kitisztult az ég

Kosárlabda: Komárom felett kitisztult az ég

832
hirdetés

53575Egy lépésre van a hőn áhított történelmi sikertől, azaz a bajnoki cím megszerzésétől az MBK Rieker Komárom, amely a szlovák Eurovia kosárlabda-bajnokság döntőjének négy győztes mérkőzésig tartó negyedik felvonásán valósággal átrobogott a Privigyén. A komáromiak ezzel összesítésben már 3-1-re vezetnek.

Mivel a kosárlabdát fedett pályán játsszák, arra esély sem mutatkozott, hogy az eső elmossa a találkozót, mégsem számított kedvező előjelnek, hogy a mérkőzés előtt a komáromi csarnok felett sötét felhők gyülekeztek…

A tét nem volt csekély (egy bajnoki döntőben nem is lehet az): az MBK Rieker 2-1-es előnyről várhatta a folytatást, és annak tudatában, hogy győzelmével karnyújtásnyira kerül a bajnoki címhez. A Privigye pedig azért küzdhetett, hogy a párharc negyedik összecsapásán visszavegye eltékozolt pályaelőnyét.

A vendégek számára aztán gyorsan világossá vált, hogy itt valóban küzdelemről lesz szó, hiszen az MBK Rieker szenzációsan kezdett. A komáromi együttes különösen védekezésben sziporkázott, a privigyeiek ugyanis csaknem öt percig nem találtak a gyűrűbe, miközben a másik oldalon potyogtak a hármasok.

Az első tíz perc után az MBK Rieker tíz pontos előnyre tett szert (26-16), ami azonban ezután következett, az minden képzeletet felülmúlt. Elképesztő hatákonysággal tüzeltek Bannisterék, és egy 23-3-as roham után 49-19-et, közvetlenül a nagyszünet előtt pedig már 57-25-öt mutatott az eredményjelző. Érdemes megjegyeznünk, az MBK Rieker szombaton, a döntő harmadik mérkőzésén negyven perc alatt nem dobott annyit, mint most húsz alatt…

A harmadik negyedben a privigyeiek igyekeztek az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodni – sikertelenül. Mert bár 26-ra csökkentették hátrányukat, egy hazai időkérés után ismét tetemes volt a különbség a két csapat között (77-46).

A 33 pontos komáromi előnyről induló utolsó negyedben a hazaiak azt is megengedhették maguknak, hogy a teljes kezdőcsapatot pihentessék. Két perccel a mérkőzés vége előtt azok a játékosok (Maslík, Marchyn, Jurčina, Slezák) is pályára léptek, akiknek Csurovics edző a döntőben kevesebb vagy eddig szemernyi lehetőséget sem adott.

Az MBK Rieker előnyéből így is megőrzött húsz egységnyit, aminek köszönhetően karnyújtásnyira került a bajnoki címtől, hiszen a négy győztes mérkőzésig tartó sorozatban már 3-1-re vezet.

S bár a kiadós eső odakinn nem maradt el, végül Komárom felett kitisztult az ég…

MBK Rieker Com Therm Komárom – BC Privigye 90:70 (26:16, 31:9, 20:21, 13:24).
Legeredményesebbek: Bannister 18, Jankovics 15, Igrutinovics 13 – Klarics 12, Marics 11, Evans és Baťka 9.

lm, Felvidék.ma
Fotó: ji (dunataj.sk)

hirdetés
Previous articleHarmincöt éves a komáromi Concordia (2.)
Next articleCsaládnap a Holt-Vágon