HAZA HÍR-MIX Korlátozás lesz a Pozsony-Komárom vasútvonalon

Korlátozás lesz a Pozsony-Komárom vasútvonalon

855
hirdetés

Hétfőtől (október 23.) korlátozás lép életbe a Pozsony-Komárom vasútvonalon. Az integrált személyi közlekedési rendszer vereknyei termináljának építése miatt december 9-ig szünetelni fog a vasúti közlekedés a Pozsony-Újváros–Pozsonypüspöki  szakaszon – tájékoztatta a TASR-t Tomáš Kováč, a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szóvivője.

Kép: illusztráció, pixabay.com

„Ezen a szakaszon autóbuszok fognak közlekedni a két vasútállomás között, óránként indulnak majd, csúcsidőben pedig félóránként” – mondta Kováč, hozzátéve, hogy a buszok a pozsonypüspöki állomáson igazodni fognak a dunaszerdahelyi, illetve komáromi vonatok érkezéséhez és indulásához.
A Pozsony-Újváros-Pozsony főállomás szakaszon nem közlekednek majd vonatok. A ZSSK a vonatpótló busz használatát javasolja, amelyről a Klientske centrum buszmegállónál lehet átszállni a 61-es buszra, amely a főállomásra közlekedik.
A pozsonypüspöki vasútállomásról a 70-es és a 78 busszal lehet bejutni a városközpontba.
A Pozsonypüspöki-Dunaszerdahely-Komárom szakaszon a korlátozás nem érinti a vasúti közlekedést, a vonatok az október 1-től érvényes menetrend szerint közlekednek.
„Felhívjuk az utasok figyelmét, hogy a főállomásról induló vonatok nem várnak a 61-es buszjáratok érkezésére” – hangsúlyozta Kováč, hozzátéve, hogy a 61-es buszra nem érvényes a vonatjegy, ezért megyei integrált közlekedési jegy (IDS BK) vásárlását ajánlja.
A vereknyei terminál a Čiližská autóbuszmegálló közelében lesz, október 23-án kezdik építeni, a munka várhatóan 2024 második negyedében fejeződik be.

TASR

hirdetés
Previous articleSárgaságban meghalt egy gyerek a kassai gyerekkórházban
Next articleČaputová elutasítja Huliak kinevezését környezetvédelmi miniszternek