HAZA RÉGIÓ Komárom: Újabb polgármester-jelölt neve vált ismertté

Komárom: Újabb polgármester-jelölt neve vált ismertté

793
hirdetés

48013_305_210Czíria Attila és Bastrnák Tibor után Benčič Péter, a Zöldek Pártja (Strana zelených) komáromi járási szervezetének elnöke is bejelentette, polgármester-jelöltként indulni kíván az őszi önkormányzati választáson Komáromban.

A komáromi születésű Benčič csaknem egy évtizedet töltött Ausztráliában, ahol sikeres vállalkozást vezetett. Mint azt a Felvidék.mának elmondta: a nyugat-ausztráliai Perthben, egy vegyes etnikai összetételű metropoliszban megtapasztalta a békés egymás mellett élést, a tolerancia és az empátia fontosságát.
Benčič 1994-ben tért vissza szülővárosába, ahol magánvállalkozóként több céget is vezet. Polgármesterként legfőbb prioritásai között a munkahelyteremtést, a város parkjainak rendbehozatalát, a turizmus fellendítését, a városi sportegyesületek és kulturális intézményeinek támogatását nevezte meg. Mint mondta, ezek a célok ésszerűbb pénzgazdálkodással, jobb, hatékonyabb városmenedzseléssel elérhetőek. Hozzátette: fontos számára a környezetbarát, környezettudatos életmód, azaz a „zöld hitvallás”.
Arra a kérdésre, hogy esélyesnek tartja-e magát a polgármesteri székért folyó küzdelemben, határozott igennel válaszolt. Úgy látja, hogy az emberek nem kíváncsiak a régi, megúnt arcokra a városvezetésben. Véleménye szerint a város lakosai konkrét célok megfogalmazását és megvalósítását várják, megoldást a város gondjaira, a rettentően magas munkanélküliségre, a kilátástalanságra. „Sikeres üzletemberként vallom, hogy a hangzatos szavak mögé bújtatott egyszerű célokat tudatosan felépített munkával, az anyagi források ésszerű felhasználásával el lehet érni” – fogalmazott.
Komáromban elsőként, még június 4-i jelölőgyűlésén a Magyar Közösség Pártjának helyi szervezete nevezte meg polgármester-jelöltjét, Czíria Attilát, a párt helyi elnökét. Majd augusztusban a Most-Híd helyi szervezete sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a novemberi önkormányzati választásokon Bastrnák Tibor lesz a vegyes párt polgármester-jelöltje. Benčič Péterrel, a Zöld Párt komáromi járási szervezetének elnökével tehát a hivatalos jelöltek száma háromra nőtt, ugyanakkor további jelöltek indulására is számítani lehet.
Valószínűsíthető, hogy Marek Anton, jelenlegi polgármester független jelöltként, de a szlovák pártok támogatását élvezve harmadszor is megméretteti magát az őszi polgármester-választáson. Az azonban továbbra is kérdéses, hogy Stubendek László, aki Czíria Attilával szemben maradt alul az MKP komáromi alapszervezetének jelöltállító közgyűlésén, indulni kíván-e függetlenként. Korábban egy interjúban Stubendek úgy fogalmazott, fenntartásokkal fogadta „az utóbbi időszak történéseit”, ezért a következő napokban mérlegre teszi, függetlenként „benevez-e” a polgármesteri címért folytatott versenybe. Döntésében, mint azt több alkalommal is hangsúlyozta, személyes ambíciók nem játszanak szerepet, egyedül a város szempontjait helyezi előtérbe.

sze, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleFarkas Iván: A kormány jövőre befagyasztja az állami alkalmazottak bérét
Next articleElég volt a tétlenkedésből!