HAZA HÍR-MIX Komárom legjobb sportolói a 2014-es évben

Komárom legjobb sportolói a 2014-es évben

1511
hirdetés

Komáromban ma délelőtt, polgármesteri fogadás keretén belül díjazták városunk legjobb sportolóit.

1797602_834950043207924_8066092091415800841_n 1508155_834949516541310_3484010834104608262_n

Bohošová Lucia

A komáromi Šulek gimnázium első osztályos tanulója a komáromi Royal Sportlövő Klubnak tagja. 2014 áprilisában második helyet és 2x harmadik helyet szerzett a Nagykürtösön rendezett szlovák bajnokságon, a Nemzeti Liga által szervezett ifjúsági versenyen megszerezte az első és második helyet is. 2014 augusztusában a szlovák bajnokságon első helyezést ért el, egyúttal új szlovák rekordot felállítva. 2014 novemberében,az Olimpiai reménységek nemzetközi versenyén 2. helyezést ért el 12 ország versenyzője közül. Három szlovák rekord tartója. Edzője Ernest Mohos.

Bielik Kevin

Kevin kategóriájában Szlovákia legsikeresebb úszója. 2014-ben még a komáromi KomKo úszóklub tagja volt, 2015-ben viszont a jobb felkészülési lehetőségeket biztosító J&T Bratislava csapatának tagja lett. Kassán megrendezett Szlovák bajnokságon idősebb diákok kategórájában 8 aranyérmet szerzett, mellette a Szlovák bajnoki cím is birtokába került. Rimaszombatban szintén idősebb diákok kategóriájában 11 aranyérmet szerzett és természetesen újra Szlovák bajnok lett. 2014-ben 13szor álított fel szlovák rekordot. Egyúttal a Szlovák pohár győztese 12 éves úszok kategóriájában.

Botek Ádám

A Kajak and Kanoe Klub Komárno tagja, elsősorban az olimpiai számokra összpontosít, de 500 méteres szakaszon is megmérettette magát. A Szlovák bajnokságon egyéniek versenyében két arany és egy bronzérmet szerzett. A nemzetközi regattán, melyet Pőstyényben rendeztek meg K2-es kategóriában juniorok között egy első és egy negyedik helyezést ért el, K4-es kategóriában pedig harmadik lett. A Franciaországban megrendezett ifjúsági Európa bajnokságon K4-es kategóriában 8. lett, az ifjúsági világbajnokságon Magyarországon pedig a 15. helyen végzett. Az Olympic hopes nemzetközi regatton a 17 éves korosztály kategóriában a legjobb elért eredménye egy bronzérem K1 kategóriában 1 500 méteren. A díjat edzője Mgr. František Dosúdil vette át, mivel Ádám egy külföldi edzőtáborban vesz részt.

Nikolas Hulman

A Komensky Utcai Alapiskola tanulója és a komáromi Spartacus Birkózo Klub ifjúsági csapatának tagja. 2014-ben 1. helyezést ért el a Szlovák bajnokságon szabadfogásban idősebb diákok korosztályában. Kötött fogásban szintén első helyezést ért el. Ezenkívül sikeres volt több hazai és külföldi versenyen, 2 arany, 4 ezüst és 3 bronzéremmel tért haza. Edzője Csóka Krisztián.

Kósa Tamás

Az ABC Car Karate Club tagja. Az ifjúsági Szlovák bajnokságon hármoszor lett első. A csapatok Szlovák bajnokságán kumite kategóriában első lett. A Shito ryu Európa bajnokságon szintén kumite kategóriában második helyet szerezte meg. Edzője Peter Máťa.

Karasz Milan

A 8 éves Milan a Spartak Teniszklub tagja. Klubját sikeresen képviselte egyéniek versenyében, 2014-ben is több versenyt megnyert a 8 évesek kategóriájában Nagyszombatban és Pozsonyban is. Több 2. és 3. helyezést ért el Tapolcsányban, Pozsonyban, Dorogon, Tatabányán és Tatán megrendezett versenyeken. A 10 évesek kategóriájában tornát nyert Párkányban és Komáromban is. 2014 szeptemberében megnyerte a Gyerek Davis Cup versenyt, Szlovákia legkiemelkedőbb csapatversenyét versenyét a 8 évesek kategóriájában a. Edzője Igor Jarábek.

Knihár Michal

A Delta Komárno úszóklub tagja. Pillangó úszásban 200 méteren 3. lett a szlovák bajnokságon. Összesen 3 arany, 8 ezüst és 4 bronzérem büszke tulajdonosa, melyeket különböző országos és nemzetközi versenyeken szerzett. 2014 évvégén a Szlovák úszószövetség ranglistáján 25 méteres medencében első, 50 méteres medencében pedig második helyezést ért el pillangó úszásban. Az év során 17-szer döntötte meg saját személyi rekordját. Edzője id. Knihár Michal.

Moravcová Rea

Rea a TK Slovan Bratislava teniszklub tagja. 6 éves kora óta teniszezik. Különböző országos és nemzetközi versenyeken vesz részt, mint egyéni úgy páros kategóriákban is. A 18 évesek kategórájában szerepel. A téli fedettpályás Szlovák bajnokságon első helyezést ért el a 16 évesek kategóriájában páros játékban. Edzője Hajdušík Roman, aki 11 éves kora óta foglalkozik vele.

Schiller Bence

11 éves. A kempót 4 évvel ezelőtt kezdte. A komáromi Kempo Klub tagja és a Szlovák Kempo Szövetség regisztrált tagja is egyúttal. A Munka Utcai Alapiskola ötödik osztályos tanulója. A tavalyi törökországi világbajnokságon gyakorlatok bemutatásában első, míg harcban második lett. Edzője Szayka Róbert ötödik danos kempo mester.

Szokol Dániel

A Kajak and Kanoe Klub Komárno tagja, főleg olimpiai kategóriákban versenyez. A juniorok részére megrendezett Szlovák bajnokságon egyéniek versenyében 200 méteren 1. helyezést ért el, K2 kategóriában két aranyérmet és két bronzérmet és K4 kategóriában két aranyérmet tudhat magáénak. A nemzetközi regatton, melyet Pőstyényben rendeztek meg, K2 kategóriában negyedik lett, az ifjúsági Európa bajnokságon Franciaországban K2 kategóriában pedig hatodik lett. A Magyarországon megrendezésre kerülő ifjúsági világbajnokságon K2 kategóriában tizedikként végzett. A díjat edzője Mgr. František Dosúdil veszi át, mivel Ádám egy külföldi edzőtáborban vesz részt.

Kulinová Diana

20 éves, a komáromi Spartak box klub és a szlovák válogatott keretének tagja. a női boksz nagy reménysége, esélyes, hogy részt vegyen az Olimpiai játékokon. Jelentős eredményei közé sorolhatjuk a kétszeres szlovák bajnoki címet női boxban, és 3 első helyezését nemzetközi versenyeken, melyet Magyarországon rendeztek meg. edzője Győrfi György.

Miroslav Bazinský

A komáromi KORMORÁN Vizimotorosklub tagja és évek óta Szlovákia képviselője a vizi motorossportban. Sikerei közül megemlíthetjük az Európa bajnokságon elért 3. helyezését OSY-400 kategóriában és a világbajnokságon elért 2. helyezést szintén OSY-400 kategóriában. Hobbijai közé főleg a sport és a zene tartozik. Edzője id. Miroslav Bazinský.

Dömötör Dániel

Az Ipari Szakközépiskola 4. osztályos tanulója, a komáromi Power Club Urban tagja. A versenyekre sajtát maga készül fel. Sikerei közül megemlíthetjük az Európa bajnokságon elért 1. helyezést fekvenyomásban és egyidőben a legjobb teljesítmény nyújtása a serdülők között is nevéhez fűződik. 1. helyezést ért hármas erőpróbában is a Szlovák és Cseh bajnokságon. Dániel ezekben a napokban írásbeli érettségi vizsgákon vesz részt, a kiktüntetést később veszi át.

Hodek Otto

A Tubertini Komárno sporthorgász szervezet vezetője. A szervezet 2014-ben 1. helyezést ért el a Szlovák bajnokságon, egyéni kategóriában pedig Bartal József a szervezet tagja előkelő 3. helyezést ért el.

Ing. Kocsis Viliam

2006-tól a Szlovák válogatott képviselője és egyúttal tagja is sportlövészetben. 2011-ben annak a válogatott csapatnak volt a taja, akik aranyérmet szereztek kombinált lövészetben, szintén aranyérmet sörétes és bronzérmet golyós fegyverrel. Egyének versenyében Veterán kategóriában Ő volt az első, aki megszerezte Szlovákia részére az Európa bajnoki címet. Majd 2014-ben az Európa bajnokságon Veterán kategóriában negyedszer szerezte meg az 1. helyet és harmadszor védte meg egymás után az európa bajnoki címét.

Lévai István

A besztercebányai Dukla katonai sportközpont tagja. 2012-ben 1. helyet ért el az Európa bajnokságon kötött fogásban, ahol európa bajnoki címet szerzett. 2013-ban és 2014-ben 3. helyezést ért el felnőtt kategóriában kötött fogásban az Európa bajnokságon. Edzője Ing. Lengyel Károly.

Lévai Zoltán

Szintén a besztercebányai Dukla katonai sportközpont tagja. 2014-ben a Szlovák bajnokságon kötött fogásban szlovák bajnok lett, 1. helyezést ért el szabad fogásban juniorok között, 2. helyezést kötött fogásban felnőtt kategóriában és 2. helyezést szabad fogásban felnőtt kategóriában. A világbajnokságon junior kategóriában kötött fogásban előkelő 3. helyezést ért el. Edzője Ing. Lengyel Károly.

Nikker Ronald

21 éves, a komáromi Kempo Klub regisztrált tagja, úgyszintén a Szlovák Kempo Szövetség tagja is. A kempoval először 5 évesen kezdett foglalkozni. Mellette idén fejezi be tanulmányait a Gépészeti Szakmunkásképző iskolában. Többszörös szlovák, európa- és világbajnok. Múlt évben a Törökországi világbajnokságon előkelő 3. helyezést ért el Full-Contact kategóriában. Edzője Szayka Róbert ötödik danos kempo mester.

Siniša Bilič

Szlovénia négyszeres ifjúsági bajnoka és az „MVP on junior final four“ cím birtokosa a kosárlabda extraligájában úgy a tavalyi, mint az idei szezonban csapata, az MBK Rieker Com-therm Komárno egyik oszlopos tagja az elmúlt szezon két statisztikai kimutatása alapján is az első három hely egyikén végzett és a szakemberek háromszor választották a kör legeredménysebb játékosának. Kiegyensúlyozottan jó teljesítménye alapján három játékostársával együtt az extraliga idei All Star meccs alapcsapatába választották. A klub edzője Miljan Čurovič.

Patúc Marek

Az extraligás VKP Spartak Komárno röpplabdacsapat kapitányának és egyben az egyik oszlopos tagjának oroszlánrésze volt abban, hogy az elmúlt szezon újonca megtartotta extraligás létjogosultságát. Patúc Marek az idei sikeres bajokság egyik főszereplőjének is fontos tagja. A klub edzői Daniel Oracvec és Németh Ödön.

Svanczár Róbert

Évek óta Komárom és Szlovákia képviselője fekvenyomásban. Sikerei közül megemlíthetjük elért első helyezését nemzetközi bajnokságokon fekvenyomásban 100 kilós kategóriában, ahol 175 kilót nyomott ki. Következő sikere a világ kupán elért első helyezés 100 kilós kategóriában, ahol 185 kilót nyomott ki. Kedvtelései közé tartozik a kerékpározás és a fitness. Edzője Likér András.

Szeder László

2013-ban teljesített 11 000 km expedíciója után Szeder László 2014 áprilisában újra bicikle ült és útnak indult, ezúttal kelet felé. Útját úgy tervezte meg, hogy végigjárhassa a Balkán-félsziget nagy részét. Magyarországi látogatását követően Szerbia, Koszovó, Macedónia következett, majd Albánia délkeleti része és Görögország északkeleti része következett. Törökország partjainál több mint két hónapot töltött Kaukázusi célja felé haladva. 3 hónapig Grúziában vendégeskedett, 23 napot Azerbajdzsánban töltött, jelenleg Örményországban tartózkodik. Elhatározottsága és kitartása sokak számára példaértékű lehet.

Tomáš Vu Thanh

Nevéhez fűződik a Capoeira megalapítása Komáromban és több más városban Szlovákiában és Magyarországon egyaránt. 2011-től elindított egy programot, melynek keretén belül mentálisan és fizikailag sérült személyekkel foglalkozik, akiknek a Capoeirán keresztül segít a mozgás és a mentális fejlődés területén. Évente rendez nemzetközi szintű szemináriumokat és versenyeket Komáromban. Csapatával együtt különböző jótákonysági akciókon, szemináriumokon, versenyeken vesz részt. Tanítványai kitűnő eredményeket érnek el nemzetközi versenyeken. Tamás a 2013-as európa-bajnoki címe után 2014-ben a barcelónai Európa-bajnokságon második helyezést ér tel.

dunatajinline / dunataj.sk

fotók: Kúr Karol

hirdetés
Previous articleA Felvidék mártírjára emlékeztek
Next articleKözönségtalálkozó az Ismerős Arcok előtt