HAZA SPORT Komárom győzelemmel indította az új szezont

Komárom győzelemmel indította az új szezont

661
hirdetés

BC KOMÁRNO – SLÁVIA SPU NITRA 85:79 (24:24, 16:19, 27:12, 18:24)
Nézőszám: 350

Kép: BC Komárno facebook oldala

Komáromi pontszerzők: Markovič 18 (13), Ebo és Walker 15, Páleník 13, Mohamed 7, Volárik és Williams 5, Gergely 2, Danielič, Foltín és Halász 0

Nyitrai pontszerzők: Jordan 25, Žiak 14, Kotásek 11, Nuhu 10, Vojtek J. 7, Urban 6, Vojtek P. 5, Tchúr 1, Kobulnický, Linder, Mäsia és Stojanov 0

A legmagasabb szintű kosárlabda, a Niké SBL új szezonját a komáromi csapat hazai pályán kezdte az újonc Nyitra ellen. Már a mérközés kezdete is mozgalmasan indult mindkét részről, így az első negyed után 24:24-et mutatott az eredményjelző tábla. A második negyedben enyhe fölénybe került a nyitrai csapat, s a félidőre 43:40-re alakult az eredmény a vendégek javára. A szünet után azonban ismét rákapcsoltak az „ördögök“, átvették az irányítást és 27:12 arányban fölényesen nyerték ezt a játékrészt. De a nyitraiak sem adták fel az utolsó negyedre, viszont a házigazdáknak sikerült megőrizniük a vezetést és a játék végén a pályán eluralkodó idegesség és a vendégek büntetődobása ellenére győzelmet könyvelhettek el, a lehető legjobban indítva ezáltal a szezont.

A komáromiak legközelebb egy hét múlva szombaton, szeptember 30-án játszanak Losoncon, a legközelebbi hazai pályán játszott mérkőzésükre pedig október 4-én, szerdán kerül sor, amikor a Spišskí Rytieri csapatát fogadják.

KOMÁROM
Miljan Marković:
A szezonyitó mérkőzés mindig igényes feladatot jelent, főleg a mi esetünkben, hiszen edző- és játékoscsere is történt nálunk. Összességében azonban jól alakult a dolog, a maximumot hoztuk ki magunkból és győztünk.

Goran Samardjiev edző
Elsősorban szeretnék gratulálni a csapatomnak a győzelemhez. Ez egy nagyon fontos mérkőzés volt számunkra, mivel én nem egész egy hete vagyok a csapattal, s Yusuf (Mohamed, aki utolsóként érkezett Komáromba) pedig csak tegnaptól, s emiatt komoly nyomás nehezedett ránk. Nagy köszönet illeti a szurkolókat is, akik az egész mérkőzés alatt erőt adtak a játékosainknak. A befejezés nem volt éppen sportszerű, ilyesminek nem szabadna történnie. Dolgozunk rajta, hogy mindig jobbak legyünk, s ezt megmutattuk a pályán is.

NYITRA
Jozef Vojtek:
A mérkőzés jó ütemben indult mindkét részről, támadójátékot játszottunk. Az első félidőben kisebb problémáink akadtak a felugrásos lövések terén, ennek ellenére az első félidőt sikerült megnyernünk. A harmadik negyed végén némi koncentrációs gondunk támadt, ostoba hibákat vétve vesztettünk néhány labdát, amit az ellenfél kihasznált és megfordította a mérkőzés állását. Az utolsó negyedben mindent beleadtunk, ennek ellenére sem sikerült behoznunk a komáromiak előnyét.

Ľubomír Urban edző:
Várakozással telve érkeztünk Komáromba, viszont nem voltunk tisztában azzal, hogy mi is vár ránk. Úgy vélem azonban, hogy sikerült bizonyítanunk, hogy amennyiben keményen dolgozunk, úgy az extraligában a helyünk. Pozitív jelként értékeljük, hogy rákényszerítettük az ellenfelet, hogy magasabb fordulatszámra kapcsoljon, s egyúttal megmutatta nekünk, hogy mekkora intenzitással zajlik a védekezés és a támadás az extraligában. Nem fogom fel tragédiaként, bebizonyosodott, hogy a komáromi csapatnak remek játékosa van az izraeli Amit Ebo személyében, erről ezen a mérkőzésen is meggyőződhettünk. Örülünk, hogy túl vagyunk rajta és optimistán tekintünk a következő mérkőzések elé.

Mgr. Mikuláš Keszan

(N.Zs.)

hirdetés
Previous articleSzlovákiai választások – Forró Krisztián: a mérések szerint a Szövetség parlamenti párt lesz
Next articleA voksaikkal segítsenek nekünk a hazai egészségügy meggyógyításában!