HAZA RÉGIÓ Komárom északi részére is ellátogat az olimpiai láng

Komárom északi részére is ellátogat az olimpiai láng

1582
hirdetés

Vasárnap este Komáromba érkezik az olimpiai láng, három állomás erejéig átjön a Duna északi oldalára is. 2017-ben Győr ad otthont a nyári európai ifjúsági olimpiai fesztiválnak, amely keretén belül a láng több helyszínen megjelenik.

Június 25-én este fél hétkor a Monostori Erőd dunai Körbástyájára érkezik meg a játékok szimbólumát jelentő láng, majd 11 ponton tovább adva vonul végig Komáromon. Az egyes helyszíneken bemutatók is várják az érdeklődőket.
Vasárnap este 18.45-kor az Erzsébet hídon az észak-komáromi sportolók csoportja és lángvivője veszi át, majd onnan kocognak le a Szent István szoborhoz. A szobor tövében további a város polgármester, Stubendek László és a sportklubok képviselői.
A szobor környékén már 18.30-től indulnak kísérő programok, alkalom lesz találkozni a felnőtt olimpikonokkal, megcsodálni néhány igazi olimpiai érmet.
A láng innen újra a Duna déli részére indul, az Erzsébet híd egyik és másik oldalán is észak-komáromi sportolók veszik át és viszik a lángot.
A három állomáson kívül Dél-Komáromban számos látványos bemutatóra is számíthatunk, a Rüdiger tavon sárkányhajóval viszik át az olimpiai lángot, majd a polgármesteri hivatalnál fejeződik be a komáromi körút, ahonnét más városba utazik tovább a láng.

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál
Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) 1990-ben hívták életre annak érdekében, hogy a lehetőséget biztosítson az ifjúsági korosztályos versenyzőknek az olimpiai játékok eszmeiségének, egyetemlegességnek és szervezési rendjének megismerésére.
Hasonlatosan az olimpiai játékokhoz vagy más kontinentális bajnokságokhoz az EYOF versenyeit sem minden évben tartják. A négy éves olimpiai ciklushoz igazodva és az olimpiákat nem zavarva minden páratlan évben rendezi az Öreg Kontinens az utánpótlás mára már talán a legrangosabb seregszemléjét.
Ezen felül a szervezők kimagasló jelentőséget tulajdonítanak a versenyek lehető legmagasabb színvonalú megrendezésének a 15-17 éves korosztály kiválóságai részére.
A 2017. évi nyári európai ifjúsági olimpiai fesztivál, 2017. július 23. és július 29. között rendezik meg Győrben. A fesztivál hivatalos arca Jakabos Zsuzsanna úszó olimpikon. 50 nemzet képviselteti magát a rendezvényen.

A fesztivál kabalaállata a kakas. A szervezők egy ötletpályázat kiírásával a névadást a közvéleményre bízták. A kakas a Hugoo nevet kapta.
Web: http://gyor2017.hu/hu_HU/kezdolap

 

 

hirdetés
Previous articleMartosi Szabadegyetem: a migránsválság, az európai kultúra hanyatlása és a kisebbségi érdekérvényesítés a fő témák
Next articleAranyoson átadták a felújított közösségi házat