HAZA SPORT Két vereséggel zárta a hétvégét Komárom

Két vereséggel zárta a hétvégét Komárom

1352
hirdetés

14955929_594752994060422_3851528663579279081_nA komáromi férfi röplabdacsapat szombaton idegenben kapott ki az előző szezon ezüstérmesétől, vasárnap hazai pályán pedig a címvédő ellenében szenvedett vereséget.

A szombati eperjesi mérkőzésen a hosszú utazás után Komárom nem tudott jó teljesítmény nyújtani és egy sima meccsen szenvedett vereséget az előző szezon ezüstérmesétől.

A vasárnapi mérkőzésen ennek ellenére remek hangulat uralkodott a komáromi sportcsarnokban. A vendégek számítottak a mérkőzés esélyesének, de a hazaiak új sáncolójukkal reménykedtek a meglepetésben. A Spartak a szombat reggeli órákban jelentette be, hogy utolsó üres posztjukra leigazolták WojciechKaźmierczakot.

A lengyel játékos rögtön parkettra is lépett, csakúgy, mint a születésnapos Pápai és a szombaton ünneplő Podstupka.Kaźmierczak első labdaérintése pontot ért, de a vendégek azonnal válaszolni tudtak. A játszma végig rendkívül szorosan alakult, Nyitra 16-19-nél tudott meglógni, de innen még volt visszaút. Az utolsó labdameneteknél mindkét mester igyekezett cserékkel zavarni az ellenfelet, de végül az előző szezont még Komáromban töltő Rehák zárta le a szettet.

A folytatásban a Duna-parti csapat gyorsan előnybe került, amit szinte végig sikerült is megőrizniük. 6-2 után 15-10-nél is egyértelműnek  tűnt a játékrész végkimenetele, de 18-11-nél már a közönség is érezte, hogy meglesz ez, így még inkább biztatták Perovićékat. A harmadik játszma elején 0-3-nál Daniel Oravec gyorsan időt kért, ami után jött is a két hazai pont, de ez után hirtelen 2-7-re módosult az eredmény. Ez a szett az előző fordítottjaként könyvelhető el, a vendégek visszavették a vezetést.

A negyedik játékrészt szorosan alakult, 2-3 pontnál egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kidolgozni, a végjáték viszont a címvédőnek jött ki jobban. A nyitraiak az utolsó labdamenetekben összeszedték magukat és újra összeállt a csapat játéka. A végén az előző évet Komáromban töltő Horník adta meg a kegyelemdöfést, így a vendégek 3-1-re legyőzték a komáromi egyetemi csapatot.

Daniel Oravec, Komárom vezetőedzője így értékelte az összecsapást: „A szombati nap után, amikor semmi nem jött össze, a mai játékunk már megütötte az Extraliga szintjét. Az esélyes Nyitra dolgát meg tudtuk nehezíteni, ami a közönség számára érdekes mérkőzést eredményezett. Az elején, csak a végjátékban maradtunk alul, a második szettben viszont már jól teljesítettünk. A folyatásban az időkérés nem segített, teljesen kiestünk a ritmusból, míg a negyedik játszmában sok apró hibát követtünk el, ami a vereséghez vezetett. Remélem, hogy ez a teljesítmény még jobb edzésmunkát hoz majd és minél gyorsabban beépíthetjük az új játékost a csapatba.”

Vasárnapi mérkőzés:

VK Spartak UJS Komárno – VKP Bystrina SPU Nitra 1-3 (23-25, 25-17, 13-25, 23-25)

Komárom:Podstupka 4, Perovič 11, Kazmierczak 4, Ilič 27, Halanda 10, M. Hukel 4, libero Pápai (Demčák 2, Hrušík 3, Stefanovič, Sťahuliak 1, Rak). Vezetőedző: D. Oravec.

Nyitra:Grut 11, Ludha 13, Rehák 14, Malina 7, Kašper 7, Zaťko7, libero Turis (Kubš 1, Hollý, Horník 6). Vezetőedző: M. Kardoš.

Szombati mérkőzés:

VK Mirad PU Prešov – VK Spartak UJS Komárno 3-0 (25-18, 25-17, 25-14)

Eperjes:Halaj 2, M. Sopkost. 9, Macko 6, Lux 15, Hudák 9, Červeň 9, libero T. Lampart (Rajduga 2). Vezetőedző: J. Vlk.

Komárom:Hukel 5, Ilič 14, Halanda 6, Demčák 3, Stefanovič 1, Hrušík 4, libero Pápai és Tokár (Kazmierczak 1, Podstupka, Perovič 2, Sťahuliak). Vezetőedző: D. Oravec.

foto: Veronika Mihalikova/facebook

hirdetés
Previous articleAmerikai elnökválasztás – Szakértő: nem volt még két ilyen népszerűtlen jelölt
Next articleGrónai profi Világbajnoki övet szerzett Milánóban