HAZA KÜLFÖLD Amerikai elnökválasztás – Szakértő: nem volt még két ilyen népszerűtlen jelölt

Amerikai elnökválasztás – Szakértő: nem volt még két ilyen népszerűtlen jelölt

999
hirdetés

trump-1573999_640Nagy Sándor András Amerika-szakértő szerint amióta ezt mérik, az Egyesült Államokban nem volt két ilyen népszerűtlen elnökjelölt, a november 8-i választás eredményét pedig jelenleg szinte lehetetlen megtippelni.

    A szakértő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában említette, hogy bár egy héttel ezelőtt a demokrata Hillary Clinton 13 ponttal vezetett a közvélemény-kutatóknál, van olyan friss felmérés, amely szerint Donald Trump, a republikánus jelölt vezet egy százalékkal.
    Szavai szerint már egy hónappal azelőtt azt lehetett hinni, hogy „ilyen mélyre nem süllyedhet az amerikai politika”, minden héten jön egy újabb botrány, és az amerikaiak „csak arra várnak, hogy mikor lesz már ennek az egésznek vége”.
    Azt mondta: a jelöltek botrányai a választás után is folytatódni fognak, mint például az FBI nyomozása Hillary Clinton e-mailjei ügyében vagy Donald Trump bírósági ügye az egyik magánegyetemével kapcsolatos csalások miatt. Eközben arról nem sok szó esik – közölte a szakértő -, hogy merre induljon az Egyesült Államok a gazdaságban, a külpolitikában vagy az egészségügyben.
    Amióta ezt mérik, az amerikai történelemben nem volt két ilyen népszerűtlen jelölt – hangoztatta Nagy Sándor András. Szerinte ezért kevesen mennek majd el választani, ami „nem jó hír” az amerikai demokrácia szempontjából. Kifejtette: ha egy demokráciában a választók elvesztik hitüket a vezetőikben, akkor félő, hogy „felemelkedhetnek olyan demagógok, mint Donald Trump”, akire sokan nem merik nyugodt szívvel rábízni a külpolitika irányítását vagy a nukleáris arzenált, „Hillary Clintonra meg még kevésbé”.


MTI

kép: johnhain, pixabay

hirdetés
Previous articleIllegális bevándorlás – Fico visszautasította az olasz kormányfő fenyegetését
Next articleKét vereséggel zárta a hétvégét Komárom