HAZA BŰNÜGY Két férfi ellen indítottak büntetőeljárást, rendőrgyilkosságot terveztek

Két férfi ellen indítottak büntetőeljárást, rendőrgyilkosságot terveztek

938
hirdetés

Peter B. és Roman Č. ellen rendőrgyilkosság kitervelése miatt indítottak büntetőeljárást, a bíróság akár 25 év szabadságvesztést is kiszabhat rájuk – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Hamran István országos rendőrfőkapitány.

Kép: PZ SR, facebook

A rendőrség kedden (augusztus 15.) bizonyítékot talált a gyilkosság kitervelésére egy füves terület átfésülése során Galgóc és Lipótvár között, a bizonyítékot törvényszéki szakértők vizsgálják.
Peter B.-t kedden vették őrizetbe a Ráchel fedőnevű akció során. A rendőrség négy házkutatást tartott, és további két épületet vizsgált át. Roman Č. előzetes letartóztatásban van. Korábban már többször elítélte a bíróság kábítószerekkel kapcsolatos, illetve erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt. Mindkettejüket hivatalos személy megölésének kitervelésével gyanúsítják, személyes okokból kifolyólag akartak bosszút állni.
A kiszemelt áldozat a nagyszombati készenléti rendőrség tagja. A két gyanúsított a Roman Č. elleni hivatalos rendőrségi beavatkozásokat akarta megbosszulni. „Számomra egyenesen megdöbbentő az indíték. Azért akartak meggyilkolni egy rendőrt, mert rendesen végezte a munkáját” – tette hozzá Hamran.

TASR

fotó: facebook

hirdetés
Previous articleKomárom: Novemberben 16 új bérlakást akarnak átadni
Next articleFico: Rendőrpuccs zajlik Szlovákiában, rendkívüli ülést indítványozunk