HAZA BELFÖLD Kassai tüntetés a kettős állampolgárságért

Kassai tüntetés a kettős állampolgárságért

761
hirdetés

41393 Kassán, szeptember elsején, a szlovák alkotmány elfogadásának napján 15 órától, zuhogó esőben, mintegy 250-en tüntettettek a kettős állampolgárságért, az alkotmánybíróság épülete előtt. (Frissítve 16:10)

A megmozdulás civil támogatói mellett a Magyar Közösség Pártja, a Most-Híd és az SDKÚ és a KDH is támogatásáról biztosította. Mint ismeretes, Berényi József a tavalyi tüntetésen is az egyik szónok volt.

„A támogatók köre tovább bővült a petíció eredeti aláíróin kívül. Felszólal Berényi József (Magyar Közösség Pártja), Bugár Béla (Most-Híd), Pavol Zajac (KDH), Viliam Novotný (SDKÚ), Ondrej Dostál (OKS) és Tomáš Galbavý (független).” – tájékoztatta portálunkat a tüntetés előtt Samu István, a munkacsoport elnöke.

A tüntetésen részt vett a 101 éves Tamás Ilona is, aki szintén áldozata annak a szlovák, 2010-es évi állampolgársági (bosszú)törvénynek, mely alapján szlovák állampolgárságuktól fosztják meg azokat, akik más ország állampolgáraivá válnak. Eddig közel hatszáz polgár jutott erre a sorsra.
A rendezvény moderátorai Boldoghy Olivér és B. Kovács Ildikó. A békés tüntetők Kassai Gyula lelkész áldását követően fejezték ki elégedetlenségüket a szlovákiai helyzettel kapcsolatban. Felszólal Lomniczi Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke is.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleA szeptember 9-én kezdődő héten dönthet a katonai beavatkozásról az amerikai képviselőház
Next articleValóban megfogyatkoztunk vagy „csak” eltunyultunk?