HAZA BELFÖLD Kaliňák: Pozsony következetesen elutasítja a kvótákat

Kaliňák: Pozsony következetesen elutasítja a kvótákat

1316
hirdetés

Szlovákia ellenzi a kötelező kvótákat, és olyan megoldásban érdekelt, amely csökkentené az Európai Unióba irányuló migrációs áradatot – hangsúlyozta szerdán Robert Kalinák szlovák belügyminiszter.

    A szlovák politikus a Facebook-oldalán reagált Yves Botnak, az Európai Bíróság főtanácsnokának szerdán közzétett állásfoglalására, amelyben a magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolta a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben.
    „Szlovákia a kvóták ellen van, és mindig ellenük lesz. Olyan megoldást fogunk keresni, amely lehetővé teszi az Európai Unióba irányuló migrációs hullám mérséklését” – állt Robert Kalinák bejegyzésében.
    „A kötelező kvótarendszer teljes egészében hatástalan” – szögezte le a pozsonyi belügyminiszter.
    A Denník N független napilap honlapja szerint megszólalt a kvótaperben Robert Fico szlovák miniszterelnök is. „Szlovákia soha nem fogja elfogadni a kötelező menekültkvótákat” – jelentette ki Robert Fico.
    A honlap szerint Fico a témával kapcsolatban bírálta a szlovák médiát. „Ez a szlovák média tipikus hozzáállása. Ahelyett, hogy támogatnák Szlovákiát a migránskvóták elutasításában, annak örülnek, hogy megjelent egy ügyvéd semmire sem kötelező állásfoglalása” – idézi a miniszterelnököt a Deník N, amely a jelenlegi szlovák kormányzat rendszeres bírálói közé tartozik.
    Robert Fico arra kérte a szlovák médiát, hogy „vegye védelmébe az ország érdekeit, ahogy ezt a kormány is teszi” – olvasható a honlapon.


MTI

fotó: Jakab I., dunataj.sk

hirdetés
Previous articleFolytatódik Komáromban a baby-bumm
Next articleAranyosi Péter kapta a Karinthy-gyűrűt