HAZA HÍR-MIX Jubilált a komáromi Klapka György Dalkör

Jubilált a komáromi Klapka György Dalkör

1038
hirdetés

Megkezdték a második évtizedet

klapkakör

Nagyon gyorsan elszállt a tíz esztendő, de számos olyan örömteli eseményben volt gazdag, amelyre az énekkar tagjai boldogan emlékezhettek vissza. Február elején ugyanis Hajabács Mária, a Klapka Vigadó tulajdonosa meghívásának eleget téve a dalkör tagjai hozzátartozóikkal együtt jubileumi ünnepségen vehettek részt.

A Klapka Dalkör tevékenységét méltatta dr. Marek Anton polgármester és Kravec Mária, a nyugdíjasklub vezetője is. A kórus nevében Szabó Ferenc karnagy mondott köszönetet az elismerésekért és biztosította az ünnepség résztvevőit, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a dalkör a következő tíz évben is sikeres munkát végezzen, gazdagítva Komárom kulturális életét. Az elmúlt egy évtized eseményeit boldogan idézték fel a résztvevők, hiszen mindegyik fellépés egy-egy emlékezetes állomást is jelentett. Az énekkar szerepelt Debrecenben, Sopronban, Csopakon, Mezőtúron, Tatabányán, Balatonfüreden, de fellépett falunapokon is, többek között Ozorán, Szentpéteren és Pereden. Természetesen maradandó élmény marad a Csehországi Magyarok Szövetsége által szervezett találkozón való fellépés, de a magyar székesfővárosban is többször bemutatkoztak. Felléptek a margitszigeti szabadtéri színpadon, valamint a Stefánia Kultúrpalotában is, ahol Bokor Jánossal, Madarász Katalinnal és sok más ismert nótaénekessel együtt szerepeltek.

Ez a találkozó egyben szomorú kötelességgel is járt, hiszen megemlékeztünk azokról a tagjainkról, akik már nincsenek közöttünk. Egészségügyi okokból már nem szerepel velünk a dalkör megálmodója, Patócs József, illetve a kitînő harmonikásként is ismertté vált Bartakovics István, a kitînő citerás, Kahler Károly, s nem  utolsósorban a nemrég elhunyt Oláh Sándor, aki éveken át volt Rigó Pál hegedîvirtuóz kísérője. A dalkör azonban újabb tagokkal is bővült, így Szabó Annika személyében ismét lett citerásunk, aki elsősorban a népdalok előadását színesíti.

És természetesen mi mással is zárulhatott volna ez a jubileumi ünnepség, mint egy rögtönzött fellépéssel? Előbb Csenger Imre szórakoztatta a résztvevőket, majd a közös éneklés során Lehár, Kálmán és Dankó mîvek hangzottak el.

 

Vass Pál, a Klapka Dalkör tagja

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleTalajvizsgálatok fontossága a zöldséghajtatásban
Next articleKiosztották a Harmónia-díjakat