HAZA HÍR-MIX Jótékonysági focitorna Szofikáért

Jótékonysági focitorna Szofikáért

2303
hirdetés

Nagyon sok kérdés felmerül az emberben, ha egy beteg kisgyermeket lát. Hogyan segíthet egy anya gyermekének, hogyan fogadhatja el az elfogadhatatlant? Komárom és környéke összefogott! Keményen gyűjt, segít, megtesz mindent egy kisgyermek gyógyulásáért! Szofika édesanyja, Gelle Elvíra pár napra haza jött Komáromba, addig a nagyi vigyázott a kórházban kisunokájára. Egy kicsit elbeszélgettem vele, hogy vannak, mi történik velük, hogy telnek nehéz napjaik…

„2017. január 12-től vagyunk a pozsonyi gyermek klinika onkológiai osztályán, amikor diagnosztizálták Szofikámnál az akkut lymphoblastos leukémiat. Azonnal megkezdték a gyógykezelést kemoterápia formájában. Infúzióban és tablettában is kapja. A mellékhatások csökkentésére több mint öt fajta gyógyszert kap mellé. Köztük van étvágyjavító, immunerősítő, fájdalomcsillapító, stb. … Sajnos ezek ellenére is folyamatosan jelentkeznek újabb és újabb problémák. Bőrkiütések, foltok, erős hasi és lábfájdalom, fáradékonyság. A hajacskájának is búcsút inthettünk egy időre, amit könnyek közt, de azért hősiesen elviselt. Az étvágya töretlen hála Istennek. A  legnehezebb időszakok, az amikor a kezelések miatt a véreredmények rosszabbodnak. Amikor az elfogadható érték alá esnek a leukociták és trombociták száma, akkor irány a steril szoba, ahol jelenleg is tartózkodunk. Az itt létünk alatt, már háromszor is volt csontvelő vétel, amit altatásban végeznek. Napi szinten vérnyomás és vérvétel. Az orvosok és nővérkék is nagyon dicsérik Szofit, hogy a korához képest mennyire értelmes. A fárasztó és sokszor fájdalmas procedúrák alatt, teljesen együttműködik. Igaz a könnyek folynak, de nagyon fegyelmezett. A fáradság miatt a napi szórakozása kimerül abban, hogy az ágyon ülve játszik. Gyurmázik, a babáját gyógyítja és persze a tablet, amit profi módon kezel. Az előzetes gyógykezelés idejét kb. hét hónapra határozták meg, plusz az esetleges komplikációk amik közbe jöhetnek. Az orvosok és nővérkék rendkívül kedvesek. Minden tőlük telhetőt megtesznek. Van óvónéni is, aki ha nincs steril szoba akkor foglalkozik az itt lévő gyerekekkel. Na és a bohócok, akik hetente több alkalommal is mosolyt csalnak a kis betegek arcára. Így telnek a napjaink változóan. Várakozunk és mindenek felett nagyon bízunk a gyógyulásban. Az a rengeteg segítség, pozitív energia amit kapunk a sok, jó embertől, ebben maximálisan segít.” – mesélte az anyuka.

 

Tehát az én szemszögemből

Az egész ott kezdődött, hogy sokat segítek-segítünk barátaimmal beteg gyermekeken akár kórházakban akár otthonokban karácsonykor. Most azonban ez attól is különleges. hogy egy volt alapiskolás évfolyamtársam gyermekéről, ismerősömről van szó. Mivel a sportban mozgok ott is a szervezésben, így az jutott eszembe mi lenne ha és ez a ha, ha minden jó lesz március 11-én létrejön. Egy 4 csapatos torna keretén belül jótékonysági tornát szervezek Szofika megsegítésére. Körül-belül tudtam mit szeretnék de valami olyat akartam ami nem csak maga a jótékonyságról de az éppen kilátogató emberek szórakozásáról is szól. Egyszóval szórakozás közben megismerjék azt a dolgot amiért kilátogatnak, tehát Szofikát és a körülményeket. Meglepetésemre, persze kellemes meglepetés volt ez 2 csapat (a Komáromi városi hivatal, a Hetényi vidám tüzérek) azonnal igent mondtak miután felkértem Ipóth Szilárdot és Szalai Miklóst hogy állítsanak fel csapatot. Az adott volt hogy én is viszek egyet és maradt még egy hely. Itt 2 csapatra gondoltam. Az olimpikonokra és a Magyar színészválogatotra. Sajnos az olimpikonoknak csapatépítésük van amerikában így azonnal felvettem a kapcsolatot Nemcsák Károllyal  aki Jászai Mari-díjas színész és a József Attila színház igazgatója a színészválogatott managere és csapatkapitánya is, és elmondtam mik a terveim. 1 hét egyeztetés után rábólintott és így megindult az egész.

Így jött létre a 4 csapatos Jótékonysági torna Szofikáért ami március 11-én szombaton lesz 11:00 órai kezdettel a Komáromi sportcsarnokban. A résztvevő csapatok:  1-Komáromi városi hivatal, 2-Magyar színészválogatott, 3-Hetényi vidám tüzérek és a 4-ik a Fecó baráti társaság (amit a barátaimból raktam össze s amiben az a Riszdorfer testvérpáros is szerepel akik olimpiai ezüst és bronz érmesek).

2×20 perces mérkőzések lesznek. A szünetekben DJ JUAN alias Graszl János szolgáltatja a zenét és a mérkőzéseket közvetíti azaz a torna speekere barátom Böröczky József lesz. És végezetül a díjátadásban segít nekem a csinos Bencsics Cyntia aki Szlovák és Európa bajnok sportmodell. A tornára belépőt is szedünk szimbolikus 3 € összeget amit bedobhatnak az urnába ami a bejáratnál lesz elhelyezve. Ezt az adományt a döntő félidejében adjuk át remélhetőleg Szofika anyukájának.

S végezetül szeretném megköszönni azoknak akik mellém álltak akár intézkedésben akár a média segítségben.

Kezdeném azzal az emberrel aki a jobb kezem a szervezésbe: Szőcs Adrianna köszönöm!

Szponzorok: Alegra pizzeria, Reštaurácia Fiesta & Cafe, Neptun pizzeria & restaurant, Hotel Panoráma Komárno, Cleopatra Steak House, Comorra servis, Selye János egyetem, AG Sport DS, Szuhvin-Borkő Panzió.

Köszönöm Krisztina Valent-nak és barátainak valamint a nyomdának Necarte s.r.o.,-nak a plakátokat és szórólapokat!

Média támogatók: Delta hetilap, Dunatáj.sk, Dunatáj hetilap, Új Szó és Tamás Varga-nak a „komaromonline-nak” is köszönet.

 

Svarba Ferenc, szervező

hirdetés
Previous articleSikeresen teszteltek orosz tudósok egy rákellenes szert a világűrben
Next articleOpel-felvásárlás – Sajtóértesülés: megszületett a megállapodás, hétfőn jelentik be hivatalosan