HAZA HÍR-MIX Jótékonysági Ákos-koncerttel a Komáromi Erődért

Jótékonysági Ákos-koncerttel a Komáromi Erődért

1578
hirdetés

A pandémiás halogatás után, szeptember elsején a komáromi erődrendszer ódon falai között lép fel Kovács Ákos, Kossuth-díjas énekes-előadóművész, dalszerző. A 20 órakor kezdődő, fergetegesenek ígérkező koncertet a 3 folyó völgye Polgári Társulás szervezi, amely elnökét, Bauer Ildikót az előzenekarként közreműködő Locomotiv Revival Band egyik énekeseként is hallhatja a közönség.

   “Támogasd Te is Komárom neves műemlékét, és bulizz a történelmi falak között, finom borok társaságában! A jegyvásárlással az erődöt támogatod“ – olvasható a sokak által vágyott zenei csemege beharangozójában. A jótékonysági rendezvénnyel kapcsolatban Bauer Ildikó portálunknak elmondta: „A 3 folyó völgye Polgári Társulás felvállalta a Komárom-Érsekújvár-Ipolyság borvidék felvirágoztatását. A régióba érkező turistáknak azonban nem csak borkóstolásra nyílik lehetőségük, hanem érdemes felkeresniük az itteni turisztikai attrakciókat, látványosságokat, azok között az európai hírű erődrendszert is. Közel egy évtizede tevékenykedem Komáromban, s azóta ami lehetőségemből telt, megtettem az egyedi erődrendszerért. Amíg évente az önkormányzati képviselők rendelkezésére állt a személyenkénti 10 ezer eurós támogatási keret, ezt az összeget képviselőként magam is szívesen ajánlottam fel a kisebb erődbeli felújításokra. A Dunamente TDM-mel pedig beindítottuk az éjszakai fáklyás erődtúrákat, melyek mindig teltházasak voltak“.

   Továbbá a idén márciusban megnyílt szabadulószoba létesítését is szorgalmazta. Az oda bemerészkedő családok, csoportok tudását, ügyességét és intelligenciáját is próbára tevő attrakció egyre nagyobb közkedveltségnek örvend. „Az említett képviselői pénzeszközök hiányában az erődrendszer támogatásának újabb útját-módját kerestem. Nagy Ákos-rajongóként a sokoldalú művésszel együtt már több éve tervezgetjük egy nagyszabású komáromi koncertje megvalósítását azért is, mert még sosem lépett fel nálunk. Sajnos, a koncertjét a Covid-19 járvány miatt is egyre későbbre kellett halasztanunk. Idén tavasszal dőlt el, hogy mivel szeptember 1. Szlovákiában államünnep, aznap a jelenleginél többre hivatott erőd történelmi falai között válik majd valóra a nagy álmunk. A vonatkozó szerződést aláírtuk, s a társszervezőnek számító Sine Metu Polgári Társulással együtt bízunk abban, hogy azt már semmi sem akadályozza meg. A kis csapatunkkal e napokban végezzük az alapos terepszemlét, s mindent megteszünk a résztvevők biztonságáért és azért, hogy a nagy napig a teljeskörű infrastruktúra a rendelkezésünkre álljon“ – számolt be az előkészületekről a főszervező.

akos-event-cover

   Azt is elárulta: szeptember 1-én 17,30 órakor lesz a kapunyitás, 18,30 órától pedig a Felvidéken népszerű Locomotiv Revival Band lép fel előzenekarként. „Abban majd Nagy László „Culón“ kívül én is énekelek. Nyolc órától pedig Ákosnak jut a főszerep, remélhetőleg temérdek rajongója előtt“ – szögezte le Ildikó. Egy ilyen kaliberű sztár magyarországi koncertjeire nem lehet olcsón belépőjegyet váltani. A Komáromi járás lakosai azonban – az életkoruktól függetlenül – mindössze 9 euróért élvezhetik végig a két koncertet. Ennek csak az a feltétele, hogy a koncert-helyszín bejáratánál fel kell mutatniuk a lakhelyüket igazoló személyazonossági vagy diákigazolványukat. A más járásokból érkezők pedig 18 euróért vásárolhatnak elővételben belépőt. A helyszínen 20 euróért lehet majd jegyet váltani.

   „Egyrészt kedvezményt nyújtunk a régióbeli Ákos-rajongóknak, másrészt bízunk a minél nagyobb bevételben. A rendezvény támogatói jegyekből befolyt bevétele ugyanis jótékonysági célt szolgál: azt felajánljuk a Komáromi Erőd további felújítására, s a felhasználásáról majd annak üzemeltetői, élükön Andrej Ozimy igazgatóval döntenek. Emiatt már elővételben is többféle árú támogatói jegy vásárolható meg a www.oneticket.sk oldalon. Azok közül a 30 eurós Bronz támogató jegy egy koncert- és két darab erőd megtekintésére feljogosító belépőt tartalmaz. Az 50 eurós Silver támogató jegy egy koncertjegyet, két belépőt az erődbe és egy 3 folyó völgye-borcsomagot ér. A 100 eurós Gold támogató jegy pedig tartalmaz egy koncertjegyet, egy belépőt az erőd szabadulószobájába és egy 3 folyó völgye-borcsomagot. Hisszük, hogy sok olyan támogató akad, akinek szívügye a nagymúltú erődrendszer további sorsa“ – magyarázta a tettrekész interjúalanyunk. Hozzátette: a helyszínen lesz minden, mi szemnek-szájnak ingere, egyebek mellett sok jó minőségű szomjoltó nedű és ízletes lacipecsenye is. 

   Végül megígérte: „Városi képviselőként és e polgári társulás elnökeként is a lehetőségeimtől függően igyekszem tenni az erődrendszer érdekében. Ha pedig októberben megválasztanak Komárom polgármesterének, akkor kiemelt figyelmet fordítok majd e felbecsülhetetlen kincsünk állagának a javítására, kulturális-turisztikai célokra történő kihasználására egy koncepció mentén és megőrzésére a következő nemzedékek számára“.

Nagy-Miskó Ildikó, dunataj.sk

fotó: Bauer Ildikó albuma

hirdetés
Previous articleA komáromi lányok kiütötték ellenfelüket
Next articleA Selye János Gimnázium egy éve