HAZA HÍR-MIX Jókai Hétvége a Monostori Erődben

Jókai Hétvége a Monostori Erődben

1332
hirdetés

ME_Jokai_Hetvege_plakatA Monostori Erőd július 24. és 26. között első alkalommal rendezi meg a Jókai Hétvége elnevezésű hagyományteremtő történelmi rendezvényét. Az Erőd idei családi nagyrendezvénye Komárom város híres szülöttje, Jókai Mór élete, munkássága köré épül, de emellett a haditechnikai, művészeti, sport illetve szabadtéri gyerekprogramok megjelennek a kínálatban.

A három napos program fő eseménye Az aranyember című musical bemutatója, mely országosan ismert művészek közreműködésével kizárólag ezen a három napon lesz látható az idei nyáron.

Szombaton és vasárnap a változatos kulturális és szórakoztató programkínálatban minden korosztály megtalálja a neki megfelelőt. A reformkor hangulata köré szerveződik a hétvége: fiákerezés, kaszárnyamozi, Tiszti kaszinó, Jókai bableves főzőverseny, Duna-parti borkorzó, mutatványosok, hagyományőrzők, lovas és számos további kísérőprogram várja az érdeklődőket. Emellett két színpadon váltják egymást a kicsiknek és nagyoknak szóló előadások, koncertek, ami a szombati napon még kiegészül két sétálószínházi előadással is.

Ugyancsak első alkalommal érkezik az Erődbe az utazó, digitális planetárium, amely szórakoztató módon ismerteti meg a csillagok távoli világát az érdeklődőkkel. Délutánonként az Erőd kikötőjéből óránként lehet sétahajózni, és a szombaton 18 órakor induló hajón az Erőd saját boraiból tart kóstolót a sommelier a Dunán.

Esténként Timár Mihály és társai várják a színházszerető közönséget a Dunai bástya színpadára. A bemutatónak külön pikantériája, hogy a színpad melletti múzeumban megtekinthető Timár Mihály bőgőshajójának a makettje, illetve, hogy az előadás helyszíne maga is megjelenik a műben. A Monostori Erőd és a Magyarock Dalszínház közös produkciójának főbb szerepeiben Csengeri Attila, Sándor Péter, Zöld Csaba, Nagy Anikó, Makrai Pál, Kuczmann Ágnes és Másik Lehel látható.

A Jókai Hétvége a normál, tárlatvezetéses erődjegy megváltásával látogatható, s a szombati jegy a vasárnapi napra is érvényes. Komáromi lakosoknak a rendezvényre a belépés ingyenes.

Az aranyember című musical színházi belépőjegy megváltásával tekinthető meg, amellyel a napközbeni programok ingyenesen látogathatók.

További részletek az erőd honlapján, a www.erod.hu oldalon érhetők el.

 

dunataj.sk

hirdetés
Previous articleMár épül is a kerítés a déli határon – videó
Next articleAugusztusban népszavazást tartanak a menekülttáborról a bősiek