HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Jaguár született a győri állatkertben

Jaguár született a győri állatkertben

926
hirdetés

Jaguár született a gyõri állatkertbenElőször született jaguár a győri Xántus János Állatkertben; a keddi első orvosi vizsgálaton kiderült, hogy a két és fél kilós kicsi egészséges és nőstény.

    A fiatal nősténynek ez volt az első ellése, ilyenkor pedig előfordul, hogy egyetlen utódot hoz világra. Ennek előnye, hogy a kölyök több anyatejhez jut, így gyorsabban és erősebbre növekszik – mondták el az eseményen az intézmény szakemberei, akik jelezték: felmerült a gondolat, hogy pályázaton keresnek nevet a kis jaguárnak.
    A kölyök anyja, Zoia 2011 májusában a krakkói állatkertben született és a következő év telén érkezett a kisalföldi megyeszékhelyre. Azért esett rá a választás, mert csapatban nevelkedett és saját anyja nevelte fel, így ő is megtanulhatta, megtapasztalhatta, hogyan kell egy kölyköt felnevelni.
    Zoia párja Chico, a kézzel nevelt fekete jaguár, aki 2010 nyarán született a Szegedi Vadasparkban, de két nap után el kellett venni anyjától, aki nem szoptatta. A mostanra apává érett jaguárkölyök egyhónapos korában került Győrbe.
 

MTI

hirdetés
Previous articleMeghalt Feszty Istvánné, „Piroska néni”
Next articleMa Malina Hedvig, holnap te? – Pozsonyban tüntettek