HAZA RÉGIÓ Ismerd meg szülőfölded, ismerd meg Komáromot!

Ismerd meg szülőfölded, ismerd meg Komáromot!

1268
hirdetés

A Selye János Egyetemi Hallgatói Önkormányzata idén először, hagyományteremtő céllal beindította Ismerd meg szülőfölded, ismerd meg Komáromot! névre keresztelt programját. A program célja a felnövekvő generációval megismertetni Komárom gazdag történelmi múltját, annak egyik leglátványosabb elemére, a komáromi erődrendszerre fókuszálva.

A Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata idén 29 alapiskolás számára tette lehetővé, hogy meglátogathassák a korábban Klapka György által védett, sem csellel, sem erővel meg nem szerzett erődítményt. A választás a Jókai Mór alapiskolára esett, ugyanakkor minden évben éppen a Komáromi Egyetemi Napokon a szervezők más iskoláknak is lehetővé teszik, hogy a diákok ingyen tekinthessék meg a Konferencia-Központ mögött építményt.

Identitásmegőrzőnek és -elősegítőnek tartjuk, hogy az alapiskolások tisztában legyenek vele, mik is történtek az erőd ódon falai között, hogy miért áll Klapka György szobra a Klapka téren, és mit is jelent egy komáromi számára a Klapka-induló – fogalmazott a szervezet elnöke, Konkoly Attila.

 

Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata

hirdetés
Previous articleCitroën C3 PureTech 82 Shine: Szebb, elegánsabb és – személyre szabható
Next articleMódszertani műhely a nyitrai egyetemen