HAZA BELFÖLD Ingyenes üdülések, belügyi segédlettel

Ingyenes üdülések, belügyi segédlettel

871
hirdetés
57305A kormány információ szerint jelentős az érdeklődés az ingyenes üdülések iránt, melyeket a belügyminisztérium biztosít saját létesítményeiben 2016 márciusáig. A tárca várja a szociálisan rászorultak mellett a különféle szervezetek jelentkezését is.

Sportegyesületek, táncsoportok, szabadidőközpontok, gyerekekkel foglalkozó társulások is megpályázhatják az ingyen üdüléseket, ezeknek újabb szakaszát a napokban hirdette meg a belügyi tárca. Andrea Dobiášová szóvivő tájékoztatása szerint a szegényebb családok mellett olyan szervezetekre is kiterjesztették ezt a lehetőséget, amelyek szabdidejükben 6–19 éves fiatalokkal foglalkoznak művészeti, sport- vagy egyéb népművelő-nevelő tevékenység formájában. Számukra lehetővé teszik a többnapos összpontosításokat, néhány napos alkotóműhelyek létrehozását. A támogatás azonban nem foglalja magában az utazási költségeket, sem a szakmai vagy egészségügyi felügyelet díját. A fogalalkozásokhoz szükséges felszerelést sem tudja biztosítani a tárca. Minderről a szervezőnek kell gondoskodnia.

Az ingyenes üdülés, szálláshely iránt érdeklődők a belügyminisztérium pobyty@minv.sk e-mail-címére írhatnak. „Amennyiben az érdeklődés mértéke meghaladja a lehetőségeinket, azon régiók szervezeteit részesítjük előnyben, ahol a legmagasabb a munkanélküliségi arány illetve a rászorultak száma” – közölte a szóvivő. Előfordulhat, hogy az üdülőket sorsolni kell. Érdeklődni, pontosabb információkhoz jutni a 0800/222 222 ingyenes telefonszámon, illetve a www.minv.sk honlapon lehet.

A minisztérium nyújtotta lehetőségeket már több sportklub kihasználta, a kisgyermekes családok részéről azonban nagyobb érdeklődésre számítottak. A kérvények beszerezhetők a községi és a munkaügyi hivatalokban, de letölthetők a myomtatványok a minisztérium honlapjáról is.

BA, Felvidék.ma
(A felvételen a legközkedveltebb belügyi üdülő, a dóvali Smrekovec)

hirdetés
Previous articleCsökkent az alkoholfogyasztás Szlovákiában
Next articleEmlékkiállítás Pap Gábor püspök tiszteletére