HAZA KÜLFÖLD Illegális bevándorlás – Könnygázt vetettek be a Horgos 2 átkelőnél

Illegális bevándorlás – Könnygázt vetettek be a Horgos 2 átkelőnél

1250
hirdetés
Horgos, 2015. szeptember 16. Rendõrök könnygázt  vetnek be az õket a határ szerb oldaláról dobáló illegális bevándorlókkal szemben Horgos-Röszke határátkelõhelynél 2015. szeptember 16-án. MTI Fotó: Sóki Tamás
Horgos, 2015. szeptember 16.
Rendõrök könnygázt vetnek be az õket a határ szerb oldaláról dobáló illegális bevándorlókkal szemben Horgos-Röszke határátkelõhelynél 2015. szeptember 16-án.
MTI Fotó: Sóki Tamás

A magyar rendőrök újfent könnygázt és vízágyút vetettek be szerda délután a régi horgos-röszkei, úgynevezett Horgos 2 határátkelőhelynél az őket dobáló migránsok ellen, akik korábban bedöntötték az ott felállított átkelőkaput.

    A határ szerb oldalán a szerb rendőrök tétlenül nézik az eseményeket, nem avatkoznak közbe. A határra megérkezett több mentőautó, hogy az összetűzés esetleges sérültjeit ellássa.
A migránsok „Kinyitni, kinyitni” és „Németország,  Németország” felkiáltásokkal követelték a magyar hatóságoktól, hogy nyissák ki a kapukat.
A délután során a migránsok kisebb-nagyobb csoportja időnként skandálásba, fütyülésbe és a szerb-magyar határon felállított kerítés döngetésébe kezdett. A határ felett helikopterek köröznek, az átkelőt nem lehet látni a füsttől. A korábban ledöntött átkelőkaput többsoros rendőrsorfal helyettesíti.


MTI

hirdetés
Previous articleÖrömöt szerezni jó dolog!
Next articleKomárom az elszalasztott lehetőségek városa?