HAZA RÉGIÓ Igazgatóváltás utáni strandmustra Komáromban

Igazgatóváltás utáni strandmustra Komáromban

1033
hirdetés

A kánikula miatt idén korán indult a strandidény. Komáromban bő egy éve Kollár Gábor vezeti a Comorra Servis városi céget, ahová a helyi termálfürdő is tartozik. Az általa kezdeményezett változásokról, tapasztalatairól és további terveiről kérdeztük.

Kollár Gábor: Nálunk a folyamatosan vizsgált vízminőség nagyon jó, sokféle betegség kellemetlen tüneteit enyhíti

Kinevezése után nyilván azzal kezdte, hogy közelebbről is megismerkedett a strand helyzetével. Milyen célokat tűzött ki ezután?

Mi tagadás, a csúszdák öt évvel ezelőtti átadása óta nagyobb beruházás nem történt a strandon. Persze, a gépház műszaki berendezéseinek a folyamatos cseréjére sor került, de azt a látogatók nem nagyon észlelték.

Célul tűztem ki, hogy minden évben kisebb-nagyobb fejlesztésekre sort kerítünk, olyanokra, amelyek javítják vendégeink komfortérzetét, és még inkább családbaráttá teszik a létesítményünket.

Idén mint-egy ezer virág kiültetésével szépítettük a strand területét, ügyelünk a zöldövezetre, a gyerekeknek pedig a korábbinál jobban felszerelt játszótér kialakításával szereztünk örömöt. Ingyenesen használhatják a hagyományos és a légtrambulint is. Ez utóbbi a környéken másutt nem található. A környezettudatosság jegyében a hulladék szétválogatását szolgáló, háromrészes szeméttárolókat helyeztünk ki. A strand egész területe akadálymentesített, már évekkel ezelőtt minden lépcső mellé rámpák kerültek a mozgáskorlátozottak számára.

Az idei strandidényben emelték-e a belépőjegyek és a bérletek árát? Mi az oka annak, hogy már csak a főbejáraton lehet bejutni a strandra? 

Bár évekkel ezelőtt a strand hátsó részében kialakítottak egy átjáró folyosót és pénztárat, s az érkezőket ott is fogadták, nem vált be ez a kettős beléptetés. Ezért maradunk a régi módszernél: csak a főbejáratnál lévő pénztárban válthatók meg a belépőjegyek. Mindenkinek szeretném javasolni a vár tövében lévő ingyenes parkoló használatát, ahonnan az „átjáró folyosón” keresztül csak egy perc séta a főbejárat.  

Idén június 1-jén nyitottunk, s bár a korai kánikulai napok kedveztek a látogatottságnak, a fő idénynek a júliust és az augusztust tartjuk, hiszen a tanév befejezése után minden évben több vendégünk van.

Sajnos, az energiaárak emelkedése miatt nálunk is elkerülhetetlen volt a minimális, 10 százalékos áremelés. Az észak- és dél-komáromi lakosok a lakcímük igazolása után, a Duna mindkét partján kedvezményekben részesülnek: ők a 9 eurós napi jegy helyett 5,50 euróért vehetnek belépőt, a 62 év feletti nyugdíjasoknak és a 4-15 éves gyerekeknek pedig 6 helyett csak 4 eurót kell fizetniük. 

Családbarát strandként a 3-4 fős családok egész napos belépője árából további 20 százalékos kedvezményt adunk, akárcsak a 17 óra után érkező valamennyi látogatónak.

A 15 belépésre feljogosító bérletet a komáromiak 70, a máshonnan érkezők pedig 110, a nyugdíjasok és a 4-15 év közti gyerekek 75, illetve 55 euróért vásárolhatják meg. Még mindig a legolcsóbbak vagyunk a környéken, miközben nálunk a folyamatosan vizsgált vízminőség nagyon jó, sokféle betegség kellemetlen tüneteit enyhíti. 

A pandémia és a nagy infláció mennyire befolyásolta a strandon működő büfék működését?

Több vállalkozó elbizonytalanodott a járvány miatt, de szerencsére mind a négy vendéglátó-ipari egységünket kiadtuk a bátrabbaknak, akik a főtt ételeken kívül lángost, hamburgert, hot dogot, csapolt sört, kofolát és másféle italokat is árusítanak. Mivel a minőséget is javító verseny híve vagyok, jobbnak látom ezt a megoldást, mint a korábbi helyzetet, amikor ugyanaz a vállalkozó üzemeltette valamennyi egységet és a fagyizót is. Előzőleg az sem volt lehetséges, hogy más árus egy-két hónapig ott standot nyisson.

Idén július 1-től egy-egy kürtőskalácsos és lepényes stand is nyílhatott, növelve a kínálatot, s a szolgáltatások skáláját egy koktélkeverő is színesíti. Az általunk megkérdezett strandolók elégedettek voltak az étel- és italkínálattal, illetve a minőséggel.

Korábban több terv készült a strandépület bővítésével, illetve átépítésével kapcsolatban. Mi valósulhat meg a közeljövőben? 

A tervezési szakasz már lezárult. Komárom városa megkapta a kész anyagot, a szakbizottságok és az önkormányzat jóváhagyására várunk. Az átépítés azonban még az idei strandidényt nem befolyásolja. Természetesen a megújult épületen ott áll majd a szlovák mellett a magyar felirat, ahogy alapból mindent kétnyelvűen, vagyis magyarul és szlovákul is intézünk, így a honlapunkon, valamint a bejáratnál is minden információt megtalálnak magyarul és szlovákul is. Mindent megteszünk azért, hogy a helyiek és a turisták tökéletesen tájékozottak és elégedettek legyenek. A fürdőnkkel kapcsolatos további információk a www.thermalkn.sk oldalunkon találhatók.

Megjelent a Magyar7 hetilap 2022/27. számában.

ma7.sk

hirdetés
Previous articleKomáromban világra jöttek az idei év első ikrei 
Next articleGyőzelemmel kezdett a KFC, vezetik a II. ligát