HAZA HÍR-MIX Komáromban világra jöttek az idei év első ikrei 

Komáromban világra jöttek az idei év első ikrei 

1005
hirdetés

Az AGEL csoporthoz tartozó Komáromi Kórház szülészetén július 13-án szerencsésen világra jöttek az idei év első ikrei. Édesanyjuk, az ógyallai Zachar Lovász Viktória két gyönyörű kislánynak, Eliškának és Terezkának adott életet. Az ikrek közül elsőként Eliška látta meg a napvilágot, aki 2990 grammal és 48 centiméterrel jött a világra. Hamarosan, három perccel később követte őt Terezka 3170 grammal és 48 centiméterrel. Eliška és Terezka szüleik első gyermekei, akiknek az érkezését nagy örömmel fogadta a család.

Az anyukának a kórház igazgatóhelyettesei – MUDr. Filkó Gabriella és PhDr. Bozsaky Csaba – gratuláltak az ikerpár világra jöttéhez. „Sok erőt, kitartást, türelmet, jó egészséget kívánunk a kislányok felneveléséhez“ – mondta MUDr. Filkó Gabriella.

Komáromban az első félévben összesen 412 baba született. A fiúk esetében a leggyakoribb név a Dániel, Ádám, Dávid, Levente, Teodor, valamint a Samuel volt, de előfordultak ritka keresztnevek is, mint az Ezel, Zion, Ruben, vagy a Hubert. A lányoknál a legnépszerűbb keresztnév a Hanna, Sofia, Zoé, Viktória és Mia volt, de előfordult Aylin, Rea, Tia és Adala is.

A komáromi kórház méltán népszerű a várandós nők körében, főleg a személyzet empatikus, készséges hozzáállásának köszönhetően, melyet a terhesgondozás, a tanácsadás, a szülés levezetése és a szoptatási tanácsok nyújtása során tapasztalhatnak.

Agel.sk, (n.zs.)

hirdetés
Previous articleA tömbmagyarság megmaradásának jelképe is a hétvégi kolozsnémai fesztivál
Next articleIgazgatóváltás utáni strandmustra Komáromban