HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Hogyan válasszuk ki a kutyánk nevét?

Hogyan válasszuk ki a kutyánk nevét?

914
hirdetés
A régi kor embere hit abban, hogy a név kötelez, vagy ahogy a latin mondás tartja „Nomen est omen”, vagyis „Nevedben végzeted”

hogyan-valasszuk-ki-a-kutyank-nevet-39133-22819-8e9fe2fba9f715b9443616817811ac27-thumb

A megfelelő név kiválasztása a régi kor emberénél, kiterjedt az állatokra is.

Arra törekedtek, hogy a név hordozzon valamilyen bátor, nemes, jó, érdekes, védő tulajdonságokat.  Sok kutya viszont a kinézetéről kapta a nevét.
A névadásnál tükröződik a gazdi ízléséről is. Napjainkban nem a babonák alapján választanak nevet a kutyáknak, bár akad ilyen még most is, inkább a jól hangzó és divatos nevek a trendik.

Viszont ajánlatos rövid neveket adni a kutyusoknak. A két szótagból álló nevek a legtökéletesebbek. A hosszabbak egy idő után úgyis lerövidülnek valamilyen rövid becenévre.

Vannak, akik cifrázni szeretnék, és hosszabb nevet adnak kutyáiknak. Gyakran olyan hangzatos neveket adnak, hogy már-már azt hinné az ember, hogy egy lord vagy egy gróf nevét hallja, miközben a kutyus arisztokratikus neve az.

Ajánlatos kölyökkorban már nevet választani. Amikor már kiválasztottuk a nevet, akkor maradjon az véglegesen, mert a kutya azt szokja meg és ne cserélgessük a divat és a kedvünk szerint.

hirdetés
Previous articleRECEPTEK: Tojás pörkölt
Next articleTovábbra is a csehek a legnagyobb sörivók a világon