HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológia

Heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológia

690
hirdetés

Heves zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: szerdán a nap második felében már kipattanhatnak zivatarok, de estétől jégesővel, szélviharral és felhőszakadással kísért zivatarokra is számítani kell, elsősorban az ország északi felén.

Kép: Illusztráció, Pixabay

    Az MTI-hez kedden este eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: szerda hajnaltól, reggeltől az ország keleti felén előfordulhat már dörgés, villámlás, de az érdemi események a nap második felében várhatók.
Ekkor egy nyugat felől érkező hidegfronton, illetve annak előterében délután már kipattanhatnak zivatarok, amelyek lokálisan heves jelenségeket produkálhatnak, majd várhatóan estétől egy zivatarrendszer környezetében akár kiterjedtebben is számítani lehet heves kísérőjelenségekre – írták.
Hozzátették: késő estére a zivatarok fokozatosan a keleti országrészre is átterjedhetnek.
Közölték azt is, a legintenzívebb cellákat nagy méretű – jellemzően 2-4 centiméteres, de akár 5 centiméternél is nagyobb – jég, óránkénti 80-100 kilométeres vagy ennél erősebb szélvihar, illetve felhőszakadás kísérheti, legnagyobb valószínűséggel az ország északi felén.
A meteorológiai szolgálat ezért másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Vas és Veszprém vármegye területére.
Ugyanakkor szerdán a napi középhőmérséklet az északkeleti területeket leszámítva 25 Celsius-fok felett, főként a Dél-Alföldön 27 fok körül várható. A magas középhőmérséklet miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben szerda estig Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna vármegye területén.

MTI

hirdetés
Previous articleKomárom 1,5 millió eurót fordít a közvilágítás modernizálására
Next articleMár kampányolnak a Szövetség-listára a Komáromi járásból felkerült képviselő-jelöltek