HAZA RÉGIÓ Győr házhoz jön

Győr házhoz jön

926
hirdetés

fullkomA fenti mottóval indult útjára a Komáromi Kulturális, Szabadidő és Sport Kft. kezdeményezése, amelynek jóvoltából a Győri Nemzeti Színház két nagysikerű darabját, Örkény István Tóték című művét és az Apácák című musicalt tekintheti meg a komáromi közönség. Ezen apropóból találkozott március elején a Győri Nemzeti Színház igazgatójával, Forgács Péterrel dr. Molnár Attila polgármester és Vizeli Csaba a Kft. ügyvezetője.

Naponta ingázom Budapest és Győr között, így gyakran útba ejtem Komáromot is. Ráadásul évek óta baráti kapcsolat fűz a Magyarock Dalszínházhoz, hiszen több darabjukban is játszottam már. Ez az amatőr színtársulat nagyon profi módon játszik, sok színház megirigyelhetné azt, amit ők visznek véghez. Úgy döntöttünk, hogy szorosabbá tesszük a kapcsolatot. Ugyan nagyszínpadi darabjainkat nem tudjuk elhozni, de két kisszínpadi előadásunkat a komáromi közönség is láthatja. Egyik Örkény nagysikerű műve a Tóték, a másik pedig egy musical, az Apácák. Ebben a komáromi születésű Agócs Judit színművésznő is játszik – mondta el a Győri Nemzeti Színház igazgatója, Forgács Péter.

A Komáromi Kulturális, Szabadidő és Sport Kft. nem titkolt célja, hogy ezekkel az előadásokkal még tovább színesítse a város kulturális életét. – Jó lenne, ha Komárom bekapcsolódna a színházi vérkeringésbe. Észak-Komáromban működik a Jókai Színház, de szerettünk volna még egy kőszínházzal állandó kapcsolatba lépni, így esett a választás Győrre. Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy 30-40 kilométert utazzanak egy-egy színházi előadásra, így megpróbáljuk azt tényleg házhoz hozni – tudtuk meg Vizeli Csabától, a Komáromi Kulturális, Szabadidő és Sport Kft. ügyvezetőjétől.

A kezdeményezést dr. Molnár Attila polgármester is pozitívan értékelte, hiszen a városvezetés az elmúlt 2 évben sokat tett azért, hogy Komárom kulturális élete felpezsdüljön. – Öröm számomra, hogy fogadhattuk Forgács Péter színész-rendezőt, a Győri Nemzeti Színház igazgatóját. Egy olyan partnerségi együttműködésről esett szó, amellyel még jobban fel tudjuk kelteni a helyi lakosok érdeklődését a színház iránt – mondta a polgármester.

A komáromiak a Győr házhoz jön program jóvoltából március 13-án a Tóték című darabot, május 15-én pedig az Apácák című musicalt nézhetik meg a Sportcsarnokban. A felek hozzátették: az együttműködést a jövőben is folytatni szeretnék, így várhatóan szeptembertől újabb darabokkal lepi meg a Győri Nemzeti Színház a helyi közönséget.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleAudi-bővítés – Nyár végén avathatják a logisztikai parkot
Next articleMesekuckó Ógyallán