HAZA RÉGIÓ Folytatódnak a Víztorony körüli munkák

Folytatódnak a Víztorony körüli munkák

781
hirdetés

viztorony2

A graffitik látványos eltűnése után tovább folytatódtak a munkálatok a Víztorony körül. Az őszig eltartó csinosítás részleteiről a kezdeményezőnél érdeklődtünk.

A kezdeti szakaszban a falfirkák kerültek la az emlékmű faláról, majd a betonperemen belüli gazos részt távolították el. A szilánkokkal teli földet kidobták, helyére egy geotextil alapra (a gaz növekedését gátolja) zúzott kavics került. A külső részt termőfölddel töltötték fel.

A bejárati ajtót a Comorra Servis kapta rendbe.

A peremen kívüli részre több mint 30 térés földet hoztak, így várni kell néhány hetet annak leülepedésével – tudtuk meg Keszegh Bélától. Ezután készülhet el a peremen kívüli járdaszegély, és a külső járda, ami szintén zúzott kőből lesz. A járda elkészülte után további 20-25 teherautónyi föld érkezik a szintkülönbségek eltávolítására. Az OTP Bank 500 eurós támogatásából sikerült megvenni az alapanyagot a betonperemre készülő padokhoz, majd a Comorra Servis közreműködésével elkészültek a padok. Ugyancsak a városi cég vállalta magára a bejárati ajtó átfestését.

A támogatók sorához csatlakozott a Mátyás kertészet, akik 2300 euró közeli összeggel járulnak hozzá a környezet zöld területének revitalizációjához. Mátyás család először egy tervet készített, a részleteket a városi hivatallal is egyeztetve. A segítségüknek köszönhetően kivágják a két nagy beteg nyárfát, a helyükre újakat ültetnek. 200 darab cserjét ültetnek ki, ami élő sövényt alkot majd, de további fák és a fű ültetését is magukra vállalták – mondta el a részleteket Keszegh Béla. Az ott lévő növényzet ráncba szedésében a városi hivatal is besegített. Az új zöld ültetése nyár végén valósul meg.

viztorony3

Sikerült egyeztetni Vetter Jánossal, az Ipari szakközépiskola igazgatójával, és elindult a folyamat, hogy a környék bekamerázása megvalósuljon. Ezzel remélhetőleg nem csak a rongálás szűnik meg majd, de a nem kívánatos szerek terjesztését is sikerül elűzni az iskolák szomszédságából – teszi hozzá a városi képviselő.

A meglévő zöld növényzet és az ültetésre váró fák és bokrok tervei. A szánkózásra és labdázásra való tér megmarad, de sövényekkel védik a gyerekek biztonságát.

A korábbi hangos vitákra utalva – amelyek internetes oldalakon kialakultak – hozzáteszi, senki nem a szórakozni vágyó fiatalok ellen van, sőt, azt szeretnék, hogy újra egyre többen járjanak oda. A kamerák a szándékos rongálást és a nyilvános vécézést akarják kiszorítani, hogy a szórakozni vágyók egy kellemes környezetben bulizhassanak, és a családok is jól érezzék magukat. A városi hivatal részéről ígéretet kaptak további kukák elhelyezésére is.

viztorony4

sziakomarom.sk

 

 

hirdetés
Previous articleAranyat ért a gútaiak hastánca
Next articleA gútai vasút meg nem élt századik születésnapjára