HAZA BELFÖLD Fico: a szlovák-magyar kapcsolatok minősége most a legjobb az elmúlt tíz évben

Fico: a szlovák-magyar kapcsolatok minősége most a legjobb az elmúlt tíz évben

878
hirdetés

szlovák-magyar-viszonyRobert Fico kormányfő a Tőketerebesen tartott kormányülésen, november 4-én megismételte a korábban többször elhangzottakat: „A köztem és a magyar miniszterelnök közötti kapcsolatok rendkívül korrektek és konstruktívak”. Mint fogalmazott, kormánya hatalmas mennyiségű energiát fektetett a két ország közötti jó viszony kialakításába a legmagasabb szinten.

A szlovák miniszterelnök szerint e kitűnő kapcsolatokat bizonyítják a közelmúlt gyakorlati történései is, mint például a magyar-szerb határ védelmére küldött szlovákiai rendőri egység. De emellett még számos egyéb közös projekt létezik, amelyek azt bizonyítják, hogy a szlovák-magyar kapcsolatok minősége most a legjobb az elmúlt tíz évben. A tőketerebesi kihelyezett kormányülésen Fico elmondta: nagyra értékeli, hogy a régióban élő szlovákok és magyarok együttélése a kölcsönös megértésen alapul.

Végül kijelentette: nagyon örül annak, hogy a felmérések szerint a közvélemény is így gondolja, „mert szeretném, ha Szlovákiában mindenki jól érezné magát, tekintet nélkül arra, hogy szlovák, magyar, ukrán, ruszin, lengyel vagy cseh nemzetiségű”.

Ehhez már csak annyit lehet hozzátenni, hogy valóban közelednek a parlamenti választások…

szd, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleSelyések a dr. Kardos Albert nemzetközi szavalóversenyen Debrecenben
Next articleA tisztelet és a megbecsülés jegyében