HAZA BELFÖLD Fico: a szlovák kormány ellenzi, hogy Ukrajnának fegyvert szállítsanak

Fico: a szlovák kormány ellenzi, hogy Ukrajnának fegyvert szállítsanak

863
hirdetés

ficoA szlovák kormány ellenzi, hogy Ukrajnának fegyvereket szállítsanak, de nem áll módjában, hogy megakadályozza más NATO-tagállamok esetleges ilyen irányú lépését – mondta Robert Fico kormányfő szerdán.

    A szlovák kormányfő erről a pozsonyi törvényhozás európai ügyekkel foglalkozó bizottsága előtt beszélt, ahol a szlovák kormány álláspontját ismertette arról, mit fog képviselni csütörtökön Brüsszelben az EU-s csúcsértekezleten.
    Robert Fico a pozsonyi parlamenti bizottság előtt azt mondta: nem tartja kizártnak, hogy a minszki találkozó eredményei alapján néhány NATO-tagország úgy dönt, hogy Petro Porosenko ukrán elnök kérése alapján fegyvereket szállít Ukrajnának.
    Kormányának hivatalos álláspontja kapcsán Fico kifejtette: személy szerint „gondja van” a fegyverszállítással, mert úgy tartja, az ahhoz vezet, hogy „igazi háború” dúljon, s az Ukrajna „jelentős területét” érintse. Hozzátette: amennyiben az ukrán válsággal összefüggésben tovább nőne a feszültség és döntést hoznának (egyes NATO ragállamok) arról, hogy fegyvert szállítanak Ukrajnának, kormánya összehívja Szlovákia biztonsági tanácsát.


MTI

fotó: dunataj.sk

hirdetés
Previous articleJelentősen szűkül a szlovákiai orvosi rendelőkben fizetendő illetékek köre
Next articleMeghívó a Jókai 190-emlékestre