HAZA HÍR-MIX Felállították a város eddigi egyik legnagyobb karácsonyfáját

Felállították a város eddigi egyik legnagyobb karácsonyfáját

1305
hirdetés

Kedden délben a helyére került Komárom Város karácsonyfája. A több mint 12 méter magas fa egy gadóci család felajánlása volt, tetemes mérete miatt lassú utazással érkezett meg a Klapka térre, ahol a megszokott helyre került.

 A díszítés és fények a hétvégére kerülnek fel, az időjáráshoz igazodva. Szombaton már indulnak az adventi programok, minden hétvégén különböző rendezvényekből lehet válogatni. Az adventi vásárra december 15 és 17 között kerül sor, ahol elsősorban helyi termelők és kézművesek portékáiból vásárolhatunk.

 

Az első adventi hétvége programjai:

2017. december 2. (szombat)

17:00 – „A Mi Karácsonyunk!” megnyitója, közreműködnek a Komáromi Művészeti Alapiskola növendékei (Tiszti pavilon – díszterem)

17:15 – a Dévai Szent Ferenc Alapítvány színtársulatának musical előadása „Melyiket a kilenc közül” címmel (Tiszti pavilon – díszterem)

18:00 – a Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetség koncertje (Tiszti pavilon – díszterem)

 

2017. december 3. (vasárnap)

14:00-16:30 – Kreatív Kuckó – kézműves-foglalkozások (Zichy-pont)

14:00-16:30 – a szabadtéri adventi koszorú közös díszítése (Klapka tér)

16:00 – Korpás Réka népdalénekes műsora (Klapka tér) 
16:15 – a szabadtéri adventi koszorú megáldása/megszentelése a katolikus, a református, a baptista és az evangélikus gyülekezet lelkipásztora közreműködésével (Klapka tér)

16:30 – a Selye János Egyetem Kórusának közreműködésével a szabadtéri adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása (Klapka tér)

hirdetés
Previous articleA Gulágra hurcoltakra emlékeztek
Next articleSok helyen megszűnhet az orvosi ügyelet, emiatt ne a megyét és a várost hibáztassák!