HAZA DUNATÁJ Énekes párokat várnak a gyermeknapi fesztiválra

Énekes párokat várnak a gyermeknapi fesztiválra

1025
hirdetés
FIKUS KORBER SÁNDOR
FIKUS KORBER SÁNDOR

Nem verseny, hanem alkalom!

A Gúta külterületének számító Nagysziget egy parányi település, pár száz lakossal. Ez a kis közösség mindig is arról volt nevezetes, hogy rendkívül gazdag kulturális életet élt és parányi iskolájából több neves ember került ki. Az itt élők lelkesedése most is töretlen, hiszen néhány évvel ezelőtt saját focicsapatot hoztak létre, most pedig egy érdekes rendezvénnyel szeretnék gazdagítani a település kulturális életét. Ennek ötletadó gazdájával és szervezőjével, Korber Sándorral beszélgettünk.

– Nem tősgyökeres nagyszigeti… 

– Valóban nem, Komáromi születésű vagyok, életem java részét ott töltöttem, de már évek óta Nagyszigeten élek a családommal. Sajnos, hosszú ideje kihasználatlanul áll a faluháza nagyterme, ahol a bálokon kívül nem sok esemény történik. Ekkor jött az ötlet, hogy rendhagyó gyermeknapot kellene szervezni, nem csupán az itt lakóknak, de mindazoknak, akik szívesen énekelnek, csak éppen nincs lehetőségük közönség előtt fellépni. A távolabbról érkezőknek nem csupán fellépési lehetőségük lesz, hanem megismerkedhetnek a Kis-Duna csodálatos vidékével is.

– Önt elsősorban a középgeneráció ismeri mint gyakorlott zenészt, családjában is több énekes van.

– Különféle zenekarokban játszottam, megjártam néhány külföldi pódiumot is, de ezúttal a tehetségkutatást tűztem ki célul. Három kategóriában hirdettük meg ezt a versenyt, ahol eredeti népdalokat, régi és új magyar slágereket, illetve külföldi slágereket szeretnénk hallani. Mindhárom kategóriában engedélyezett a hangszeres kíséret, a népdaloknál lehet élőzene, a többinél cd-re játszott zenealap.

– Mi az újdonsága ennek a versenynek?

– Az, hogy duók jelentkezését várjuk. Ez lehet apa-lánya, vagy fia, édesanya és gyermeke, de akár nagyszülővel történő közös fellépés, a feltétel csak az, hogy legalább egy generációs különbség legyen a két énekes között. A duettek különlegessége, hogy nagyon sok közös gyakorlást igényelnek, ami szerintem még szorosabbá fűzheti a családi kapcsolatokat.

– A zsűri összetételéből az is kikövetkeztethető, hogy szigorú lesz az elbírálás…

– Nem szigorú, hanem alapos. A zsűri elnöki tisztjét nagy örömünkre a győri magánének-stúdió tanára és tulajdonosa, Vargáné Szekeres Viktória vállalta, aki a magyarországi X-FAKTOR és a MEGASZTăR személyi hangképző tanáraként is közreműködött. A zsűriben lesz még Gyurász Ildikó is, akit a Gútai Líra versenyéről ismerhetnek a nézők és a pozsonyi tévé Slávici na ulici (Pacsirták az utcán) című műsorának győztese volt, illetve Kovács László, aki a gútai Alma-Art zenekar vezetője. Két héttel a verseny előtt tartunk még egy főpróbát is, ahol a zsűri tanácsokat ad az előadásmódról, a hangnemválasztásról.

– A szervezés során gondoltak kisérő programokra is?

– Természetesen, hiszen a szervezés során gondolunk majd a legkisebbekre is, lesz ugrálóvár, vidám vetélkedők, a szülők számára közös főzőcske. Ez egy nagy gyermeknapi játék lesz, sok-sok vidámsággal. Nincs nevezési díj, nincs különleges megkötöttség, ez egy tehetségkutatás, s bízom abban, hogy több olyan résztvevőnk is lesz, aki egyszer elmondhatja, hogy a nagyszigeti kultúrház pódiumáról indult énekesi karrierje. Az érdeklődők jelentkezhetnek a 0908 612 429-es, illetve 0915 122 741-es telefonszámon, vagy a dekoradarina@gmail.com emailcímen.

-Köszönjük a tájékoztatást.

-z-

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleÁrvíz/belvíz – Nincs járhatatlan út Győr megyében
Next articleHétvégén nyílik a Vértes Agorája