HAZA KÜLFÖLD Emléknap – Hatalmas tömeg előtt játszott az Omega és a Scorpions

Emléknap – Hatalmas tömeg előtt játszott az Omega és a Scorpions

1875
hirdetés

Kóbor János; Meine, KlausKét legendás zenekar, az Omega és a német Scorpions adott sikeres koncertet hétfő este a fővárosi Hősök terén. A rendszerváltoztatás 25. évfordulójára szervezett Szabadságkoncert című eseményen hatalmas tömeg előtt játszott a két csapat.

    A Hősök tere közepén felállított színpad környéke teljesen megtelt a koncert kezdetére, az emberek az Andrássy úton két utcasarok hosszúságban, keresztben a Dózsa György úton is mindkét irányban hosszan, tömött sorokban álltak. A legtöbben a negyven-ötven év körüliek voltak, de a fiatalabb generáció is képviselői is nagy számban voltak kíváncsiak a Szabadságkoncertre.
Az ingyenes koncertet a rendszerváltoztatás, valamint Nagy Imre és mártírtársai újratemetése 25. évfordulója alkalmából szervezték, a Közös siker című programsorozat keretében.
Elsőként, fél 8 után nem sokkal az Omega lépett színpadra. Az immár 52 éves zenekar – ahogy az elmúlt időszakban ez már megszokottá vált – végig nagyzenekarral, a Danubia Szimfonikus Zenekarral és kóruskísérettel adta elő műsorát. Az öt tagot – Kóbor Jánost (ének), Benkő Lászlót (billentyűs hangszerek), Molnár Györgyöt (gitár), Mihály Tamást (basszusgitár) és Debreczeni Tamást (dob) – Szekeres Tamás gitáros, Gömöry Zsolt billentyűs és Szöllősi Kati basszusgitáros egészítette még ki.
A ráadással együtt mintegy egyórás Omega-blokk nagyzenekari bevezető után a Babylonnal kezdődött, ezt az Életfogytig rock and rollEmléknap - Szabadságkoncert a Hõsök terén követte, majd olyan további nagy slágerek következtek, mint az Éjféli koncert és a Napot hoztam, csillagot. A Fekete pillangó teljes egészében szimfonikus és nagykórus változatban hangzott el, majd a végén, a ráadásban a Gyöngyhajú lányt adta elő az Omega.
Az 1962-ben alakult zenekar soha nem játszott korábban ekkora közönség előtt; két évvel ezelőtt, az Omega jubileumi évében szerepelt a tervek között egy Omega-koncert, de az akkor nem valósult meg.
„Jó estét, Budapest!” – köszöntötte Klaus Meine, a Scorpions énekese a közönséget magyarul.
A német hard rock történetének egyik legfontosabb együttese 21 órakor lépett színpadra és hatalmas formában, elképesztően profi megszólalással rukkolt elő, Rudolf Schenker gitáros virtuóz szólókkal tarkította a számokat, a szintén a hetedik évtizedét taposó Klaus Meine tisztán, dinamikusan énekelt. A frontember megénekeltette a közönséget, két szám között Nagy Imrét hősként méltatta. A Scorpions tagja Matthias Jabs gitáros, Pawel Maciwoda basszusgitáros és James Kottak dobos is.
A Scorpions eljátszotta mások mellett a The Best Is Yet to Come-ot, a Send Me An Angelt vagy a megasláger Holidayt. Az egymással négy évtizede baráti kapcsolatban álló német és magyar zenekar a végén közösen is előadott néhány számot.

MTI

hirdetés
Previous articleKeszegfalván leégett egy családi ház – hogyan lehet segíteni?
Next article2 kupa 1 verseny