HAZA RÉGIÓ Elkészült a 3D-s mozi Dél-Komáromban

Elkészült a 3D-s mozi Dél-Komáromban

2110
hirdetés

5Március 20-án nagy pillanatnak lehettek  szemtanúi mindazok, akik részt vettek a felújított Jókai mozi átadásán. A széksoron kívül ma már semmi sem emlékeztet bennünket a retro korszakra. Végre Komárom is olyan filmszínházzal büszkélkedhet, amely képes felvenni a versenyt a multiplexek kínálta élménnyel.

Városunk önkormányzata sikeresen szerepelt az EMMI 2013-as pályázatán, 10 milliós támogatást nyert a fejlesztéshez. Ehhez az önkormányzat további 30 millióval járult hozzá.

– Kell egy hely, ahol a fiatalok jól érezhetik magukat, ahol minden korosztály megtalálja a maga szórakozását. A legmodernebb technikának köszönhetően a Jókai mozi egyedülálló élményt nyújt, a könyvtár mellett kulturális missziós feladatot is ellát. A határ túloldalán élő magyarok itt tudnak legközelebb magyar nyelvű filmeket nézni, ráadásul a mozi kiválóan alkalmas kamaraszínházi előadások színrevitelére is – mondta az átadón városunk polgármestere, dr. Molnár Attila, aki hozzátette, hogy a minap egy országos napilapban azt olvasta, hogy ma hazánkban két olyan egytermes mozi van ami 4K-s és 3D-s technikával működik. Az egyik a hévízi, a másik a jászberényi. A leglátogatottabb pedig a hévíz. Ehhez dr. Molnár Attila csak annyit fűzött, hogy a leglátogatottabb a hévízi volt, mától azonban Komárom veszi át a helyét!

Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott örömét fejezte ki, hogy bár az elmúlt években a plázák jelentősen elszívták a levegőt a kis városi filmszínházak elől, mégis a komáromi filmszínház meg tudott újulni.

Kevés településen tudták megőrizni az igényt a kis mozik iránt. Komárom azonban képes volt erre, a vezetés pedig áldozott arra, hogy a beruházás által közösségi teret teremtsen. A Jókai mozi nem csak technikailag és felszerelésében lett korszerű, de külcsínire is tetszetőssé vált – vélekedett a kormánymegbízott.

A beruházás összegéből nemcsak új vetítőgép vásárlására nyílt lehetőség, de a mozi belső felújítására is. A teljesség igénye nélkül ebből a pénzből új akusztikus burkolat került a falakra, vásároltak új vetítővásznat, kicserélték a fény- és hangtechnikát, energiatakarékos LED lámpákat szereltek fel és megszépült a mozi belső udvara is.

Koltay Gábor filmrendező, Komárom díszpolgára régi mozis élményeiről beszélt a hallgatóságnak. A neves filmrendező varázslathoz hasonlította a mozizás élményét.

Volt egy időszak, amikor bezárták a mozikat, nem törődve azzal, hogy ezáltal közösségi tereket szüntetnek meg. Hiszen egy jó film lehetőséget teremt arra, hogy eszmét cseréljünk, hogy jobban megértsük a világot. A Jókai mozi 83 éves múltra tekint vissza. Noha minden megújult, azért ezek az évtizedek sugároznak a falakból. Ígérem, hogy továbbviszem a komáromi mozi jó hírét, melynek közösségformáló ereje soha nem szűnt meg – fogalmazott Koltay Gábor.

Az egybegyűltek ezt követően megnézték a teljesen felújított, korszerű, modern mozit, mely első látogatóinak egy kis filmnézéssel is kedveskedett.
Galéria: Elkészült a 3D-s mozink

komarom.hu

hirdetés
Previous articleKiválasztották a 23. Komáromi Napok logóját
Next articleBoráros Imre Kossuth-díjat kapott