HAZA HÍR-MIX Elismerés a sikeres komáromi kajakosoknak

Elismerés a sikeres komáromi kajakosoknak

1404
hirdetés

A város vezetése a városházán fogadta a világbajnokságról hazatérő kajakosokat. A méltatáson és az élménybeszámolón túl a pénzjutalmak átadására is sor került.

A júliusi sikeres Európa-bajnokság után az augusztusi világbajnokságon is a legjobbak között szerepeltek a komáromi sportolók. Lenyűgöző volt Botek Ádám bemutatkozása a felnőttek között, aki az első világbajnokságán ezüstérmet szerzett. A 20 éves sportoló Gelle Péterrel indulva, Likér Péter mester irányításával a K2 1000 számban volt eredményes. Gelle párkányi származású, de nagyszülői ágon izsai kötődésű. Botek Ádám Virtről származik, de a városi klub versenyzője. A komáromi klub hajójában versenyez, eddig amatőr, nemsokára már profi sportolóként.

Stubendek László polgármester a találkozón elmondta, örvendetes, hogy ilyen utánpótlás és ilyen színvonalú szakmai munka van Komáromban, amely a többi fiatal kajakosnak is biztatást jelent.

A találkozón jelen volt Vlček Erik és Tarr György is. Vlček két számban (K2 500 és K4 500) indult, 4. és 5. helyen végezve. Tarr a négyesben versenyzett. A sportolókat elkísérte Broczky László, a komáromi klub elnöke, Soós Tibor, korábbi edző és Viszlai Igor masszőr, aki a masszőrök nem hivatalos versenyének leggyorsabb kajakosa.

„A kiváló sportteljesítmény mellett, a klub és szakemberek munkáján túl ebben a sikerben benne van a város támogatása is. Külön öröm, hogy olyan hajó kapott ezüstérmet, amin ott van Komárom címere” – mondta el Likér Péter edző, aki több éve foglalkozik már a kajakosokkal.

A világbajnoksághoz kötődő élménybeszámoló után Stubendek László átadta a pénzjutalmakat, amely az ezüstéremért jár Botek Ádámnak és edzőjének Likér Péternek.

A sportolókra most egy kis pihenés vár, ami után folytatódik a kemény munka. Már a jövő évre is készülnek, hiszen 60. évfolyamához érkezik a Komáromi Nagydíj, és előreláthatólag igazi sportcsillagok érkeznek a komáromiak mellé városunkba. A klub az egyik leghosszabb múltra visszatekintő egyesület Szlovákiában.

hirdetés
Previous articleRadics Gigi és Zuzana Smatanová is fellép a 10. Komáromi Borkorzón
Next articleA komáromi GAUDIUM Székelyföldön ünnepelt