HAZA RÉGIÓ Együttmőködés a Matica Házzal

Együttmőködés a Matica Házzal

785
hirdetés

dom_ms_komarnoKomárom város polgármestere, Stubendek László január 26-án hivatalos látogatást tett a Matica slovenská komáromi irodájában, ahol Jozef Černek igazgatóval a közös együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak. Az utóbbi években a Matica slovenská tevékenyen kivette részét városunk kulturális életének alakításában, gondoljunk csak az általuk rendezett zenés darabokra, szlovák és magyar nyelvű színházi előadásokra, gyerekek és felnőttek számára biztosított programokra. Hogy az az anyagi nehézségek ellenére mekkora sikerrel zajlik mindez, azt hűen tükrözi, hogy a hagyományos karácsonyi rendezvény csaknem ezer résztvevőt vonzott a Matica Házba.

„Intézményünk nyitva áll Komárom valamennyi polgára számára.” – fogalmazott Černek igazgató úr. „Együttműködésünkre ugyancsak kiváló alkalmat nyújt a Komáromi Napok rendezvénysorozata, amelybe szintén bekapcsolódásunk, de ezen kívül is örömmel bocsátjuk rendelkezésre helyiségeinket városunk kulturális élete tovább fejlődése érdekében.”

A találkozón szóba került még az városi idegenforgalmi iroda működésének esetleges kiterjesztése a Matica Házba. Az épület központi helye folytán ez kézenfekvő lehetőség, hiszen a városközpontban, a Klapka téren működő idegenforgalmi iroda még inkább a turisták látókörébe kerülhetne, amennyiben a TIK a Maticában is működtetne egy kihelyezett irodát. Az autóval városunkba érkező, a volt Európa szálló környékén megálló turisták így könnyebben juthatnákak hozzá a számukra hasznos információkhoz a város nevezetességeiről, programokról, szállás és étkezési lehetőségekről.

„Városunknak szüksége lenne egy olyan összefoglaló kiadványra is, mely egyaránt tartalmazza Komárom és környékének látnivalóit, a történelmi helyszíneket, műemlékeket, sportolási lehetőségeket és a gasztronómiai élményt nyújtó helyeket”- fogalmazott Stubendek László polgármester. „Hiszem, hogy közös összefogással hamarosan e tárgyban is elkészül egy színvonalas, legalább háromnyelvű kiadvány.”

A felek egyetértenek abban is, hogy sok más területhez hasonlóan a kultúra terén is nehéz a helyzet, de a meglévő erőforrások összehangolásával és kellő lelkesedéssel minden gond ellenére látványos fejlődés érhető el.

fotó: Matica, -szp-, -krá-

komarno.sk

hirdetés
Previous articleTörténelmi röplabdás siker
Next articleHetven éve szabadult fel Auschwitz