HAZA HÍR-MIX Egyre több migráns bukkan fel Nyitra megyében, több rendőr van az utcákon

Egyre több migráns bukkan fel Nyitra megyében, több rendőr van az utcákon

757
hirdetés

Az illegális bevándorlók számának növekedését regisztrálták Nyitra (Nitra) megyében, a határ menti területeken. Az év elejétől június elejéig a rendőrség több migránst tartóztatott fel, mint 2022-ben, egész évben. Bár a rendőrség eddig nem tapasztalt a külföldiek által elkövetett kihágást vagy bűncselekményt, számos intézkedést hozott – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Fotó. H.A. (Őrsújfalu 31/5/2023)

„Nem becsüljük alá a helyzetet, és bár a rendőrség kapacitásai korlátozottak, növeltük a rendőrök létszámát, és készen állnak arra, hogy beavatkozzanak, ha történne valami. A napokban lovas rendőrök is járőrözni fognak a határszakaszon” – közölte a szóvivő.
Az év elejétől június 5-ig 3373 illegális bevándorlót és 18 embercsempészt vett őrizetbe a rendőrség Nyitra megyében. 2022-ben 3215 migránst és 74 embercsempészt tartóztattak fel a régió határ menti területein.
Minden illegális határátlépőt ellenőriznek a nemzeti és európai információs rendszerekben. „A migránsok többsége (92 százalékuk) szíriai állampolgár, akik a hatályos európai jogszabályok értelmében nem fordíthatók vissza, mivel hazájukban háború dúl” – magyarázta Bárdyová.
A nyilvánosságra hozott nyílt levéllel és a közösségi hálón keringő információkkal kapcsolatban, amelyek szerint külföldiek támadtak meg egy komáromi lakost, a rendőrség közölte, hogy ez az információ nem igaz.

TASR

hirdetés
Previous article15 év szabadságvesztésre ítélte a bíróság a pozsonyi gázolót
Next articleA drágulással és a munkaerőhiánnyal is küzdenek a vendéglők