HAZA HÍR-MIX Egyre több bejelentés érkezik a komáromi városi rendőrségre, nőtt a feltárt esetek...

Egyre több bejelentés érkezik a komáromi városi rendőrségre, nőtt a feltárt esetek száma

189
hirdetés

A vonatkozó tavalyi nyilvántartásból kiderült, hogy évközi viszonylatban nőtt a komáromi városi rendőrségre érkezett lakossági bejelentések és a megoldott esetek száma is. Mivel 2023-ban a rend városi őreihez összesen 1632 gyanús esettel kapcsolatban 4587 telefonhívás érkezett, ekképp azok száma a 2022-es évi bejelentésekhez, illetve esetekhez képest 917-tel, illetve 533-mal nőtt – tájékoztatott a Komáromi Városi Hivatal.

A járőrök mindig kiszállnak a bejelentett esetek helyszínére

Sajtóközleményéből az is kiderült, hogy a polgárok az utóbbi években egyre több szabálysértést követtek el. Míg a komáromi városi rendőrök 2021-ben 3892, 2022-ben 4437, tavaly pedig már 4874 szabálysértést vettek nyilvántartásba. Azok többsége a közlekedéssel volt kapcsolatos, s mintegy kétharmaduk kapcsán pénzbírságot is kiszabtak.

További 319 esetben az elkövetők a közrend ellen vétettek, valamint 42 lopási ügy és néhány polgárok között elharapózott vita is megoldásra várt.

Olyan 111 eset is történt, amelyek főszereplői hajléktalanok voltak, de időnként illegális migránsok is növelték a szabálysértők számát, 64 alkalommal pedig a tűzoltókat és az állami rendőröket segítették ki a város fennhatósága alatt szolgáló kollégáik.

Folyamatosan fejlesztik a helyi térfigyelő kamerarendszert

Ahogy arról már korábban részletesebben beszámoltunk: Komárom város tavaly saját költségvetéséből 52 000 eurót költött a helyi térfigyelő kamerarendszer újabb helyszíneken történő kiterjesztésére és felújítására. A városi rendőrség épületében pedig napi 24 órás felügyeletben ellenőrzik a kamerák felvételeit az ottani védett műhely dolgozói. Szükség esetén azok értékelése után járőrök szállnak ki az esetleges rongálás, köztisztasági szabálysértés, lopás… helyszínére.

Komárom város a városi rendőrséggel, a Komárom-Érsekújvár agglomerációs fejlesztési egység – UMR pályázati rendszerének keretében, egy további projektet dolgozott ki, amely sikeressége esetén, 40 ezer eurónyi pályázati támogatásból, intelligens megoldásokkal fejlesztené a hálózatot. Erről további részletek egy előző cikkünkben olvashatók.

Mivel a kamerarendszert összekötnék a központi adatbázissal, ily módon lehetővé válna az, hogy az ellopott gépkocsikat és tárgyakat automatikusan beazonosítsák, és a gyanús eseteket gyorsan megoldják.

Napi 24 órás felügyeletben ellenőrzik a kamerák felvételeit

A város saját honlapján tavaly november 23-án tette közzé a további jó hírt: a városi rendőrség épületének portáján egy életmentő defibrillátort helyeztek el, ami a nap 24 órájában elérhető-használható. A rendőrautókat pedig folyamatosan hordozható mobil defibrillátorokkal szerelik fel.

A sürgősségi sérült- és betegellátást biztosító ZaMED vállalat besegített a városi rendőrök és további alkalmazottak tanfolyamokon való képzésébe azért, hogy ők szükség esetén, akár baleseteknél is haladéktalanul szakszerű segítséget tudjanak nyújtani a rászorulóknak.

A komáromi városi rendőrség székhelye a vár, illetve az Egressy Béni-szobor szomszédságában, a Vár utca 168/2. címen található. Az állandó szolgálat ingyenes telefonszáma: 159, továbbá a 035/ 771 33 29-es számon is hívható.

Nagy-Miskó Ildikó, ma7.sk

fotók: Komárom város – Facebook és komarominline.sk

hirdetés
Previous articleHorgászok mentettek ki az áradó Dunából egy kajakost
Next articleVizsgálja a Számvevőszék a COVID-vakcinák beszerzését, tárolását…