HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Egy kávézó, ahol csak az időért kell fizetni

Egy kávézó, ahol csak az időért kell fizetni

892
hirdetés

Megnyílt Londonban egy kávézó, amiből Oroszországban egész lánc van. Különlegessége: az italok ingyenesek, de az ott eltöltött időért fizetni kell.

kavezo1A Ziferblatban így nyugodtan lehet fogyasztani, elüldögélni ameddig szeretnénk, itt tuti nem néz ki a pincér! Viszont a hosszas tartózkodásnak az árát is meg kell fizetni. 1 perc 3 penny, vagyis nagyjából 10 forint. Ez, ha átszámoljuk, tulajdonképpen nem is drága, ha mondjuk, egy órára ülünk be 650 forintért, és közben még fogyaszthatunk is. Sütit, teát, saját készítésű kávét.

Ráadásul jópofa, ahogy a kedves vevőt az időre emlékeztetik, ugyanis amikor betér, kap egy vekkert, megjegyzi mikor érkezett. Aztán távozáskor az óra alapján számolják el az ott tartózkodást. Minimum időkeret nincs, fel lehet markolni a sütit, tölteni egy pohár kávét és menni tovább. De akár a saját ételét is elkészítheti valaki a konyhán. Ugyan nem kötelező maguk után mosogatni a vendégeknek, de örülnek neki, és sokan meg is teszik.

kavezo2Oroszországban egy év alatt 10 kávézó nyílt, ahol havonta 30 ezer vendég fordul meg. Ivan Mitin tulajdonos szerint a londoni első hónap már hozott néhány visszajáró vendéget. Az is cél, hogy közösségi térként funkcionáljanak. A berendezés kicsit a romkocsmákéra hasonlít.

Forrás: kivultagasabb.blog.hu

sokszinuvidek.hu

hirdetés
Previous articleA szlovákiai fiatalok nagy része külföldön keresne munkát
Next articleEperjes est a magyar kultúra napján