HAZA SPORT Egy győzelemmel és egy vereséggel folytatta a hétvégén a komáromi röplabdacsapat

Egy győzelemmel és egy vereséggel folytatta a hétvégén a komáromi röplabdacsapat

1124
hirdetés

spartak-spartak3A komáromi férfi röplabdacsapat a hétvégén először hazai pályán lépett pályára. A remek színvonalú mérkőzésen Hrušíkék jó játékkal győzték le Miava csapatát. Vasárnap már egy idegenbeli erőpróba várt a játékosokra, ezt viszont az ellenfél zárta sikerrel.

Az első mérkőzésen gyorsan kiderült, hogy a vendég miavai csapat nem csak asszisztálni érkezett egy komáromi győzelemhez. A szett csak a hajrában dőlt el, azonban a lelkes hazai szurkolók bánatára a vendégek szereztek vezetést.  A komáromi egyetemi csapat a második játszmát úgy kezdte, ahogy azt mindenki várta. A technikai szünetben 12-6 volt az állás, de a folytatásban 20-10-re is vezettek Tokárék, végül 25-16-tal egyenlítettek.

A folytatás ismét úgy tűnt, hogy a vendégekről szólhat, a gyors egyenlítés után azonban jött a szerb légiós, Uglješa Ilič, akinek szervái ellen nehezen találta meg az ellenszert Ľuboslav Šalata csapata. Bár a vendégek még két pontra fel tudtak zárkózni, végül nem bírták cérnával és Komárom 25-21-re behúzta a szettet.

A záró játékrész újra nem a hazai Spartak tervei szerint indult. A vendégek 20-21-ig szinte végig vezettek, ekkor azonban ismét Iličhez került a nyitás lehetősége. A szerb óriás ezúttal is élt az esélyekkel, így a végjátékban Demčákék behúzták a mérkőzést.

Daniel Oravec így értékelt a meccs után: „Az elején kerestünk önmagunkat. A nap pozitívuma a felépülő Ilič volt, bár látszik még rajta, hogy egy hónapot ki kellett hagynia. A Miava harcosan játszott, nem volt veszítenivalójuk. A győzelmet megszereztük úgy is, hogy Hukel nem játszhatott. Az biztos, hogy a Privigye ellen még jobban fel kell készülnünk.”

Extraliga 3. forduló:

VK Spartak UJS Komárno – TJ Spartak Myjava 3-1 (18-25, 25-16, 25-21, 25-23)

Komárom: Perovič 4, Demčák 5, Stefanovič 1, Halanda 7, Pělucha 8, Ilič 27, libero Pápai és Tokár 2 (Sťahuliak, Hrušík 13)

A vasárnapi mérkőzés már nem sikerült jól. Az első szettet viszonylag simán nyerte a hazai gárda, Komárom nem spartak-spartak1találta meg a ritmust. A második játszmában már volt olyan pillanat, amikor Halandáéknál volt az előny, összességében azonban nem okozott gondot, hogy 2-0-ra növeljék előnyüket a privigyeiek. A hazaiak szép támadásaik mellett remek blokkjaiknak is köszönhették a sikert. A folytatásban már úgy tűnt, hogy magukra találtak Stefanovičék, de a végjátékban ismét jött Sorokins és megfordították az állást a hazaiak, akik így 3-0-ra nyerték meg a meccset.

Oravec mester elmondta, bár most vereséget szenvedtek, nem ez volt az utolsó szavuk: „Tudtuk, hogy a Privigye egy nagyon jó csapatot épített, minden poszton erős játékosaik vannak. Tudtuk, hogy agresszívnek kell lennünk, mikor nálunk van a labda, hogy szoros mérkőzést játszunk velük, ez az első szettben nem jött össze. A másodikban már javultunk, de csak a harmadik játszma volt az, ahol már mi is megmutattuk mit tudunk. Sajnos itt is voltak azonban olyan apróságok, amelyek a vereséghez vezettek. Az ellenfél jobb volt, de nekünk sem ez volt az utolsó szavunk a szezonban…”

Extraliga 4. forduló:

VK Prievidza – VK Spartak UJS Komárno 3-0 (25-14, 25-20, 25-21) 

Komárom: Stefanovič 1, Hrušík 6, Pělucha 4, Ilič 15, Perovič 1, Demčák 3, libero Pápai és Tokár (Halanda 9, Sťahuliak 1, Podstupka)

A javításra vasárnap 17 órától lesz lehetőség, amikor hazai pályán Kassa ellen lép pályára Komárom.

hirdetés
Previous articleSuzuki Baleno GLX 1.2 Dualjet: Csak a név régi
Next articleA lakosok véleményét kérik a költségvetés összeállításához