HAZA HÍR-MIX A lakosok véleményét kérik a költségvetés összeállításához

A lakosok véleményét kérik a költségvetés összeállításához

821
hirdetés

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A városi hivatal egy kérdőíven keresztül szeretné kikérni a lakosok véleményét a város jövőjével kapcsolatosan. Ezzel közösen határoznák meg a fejlesztések irányvonalait és a jövő évi költségvetés prioritásait. Az elektronikus kérdőív elérhető a város honlapján.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScM2kzvD1NTSmPaxChuAiYdpghISGLSpVVPA9x3Dadk0KXq2w/viewform

„Komáromban rengeteg a tennivaló, a nemrégiben összeállított hivatalos fejlesztési terv 500 millió eurónyi szükséges fejlesztést vázolt fel a következő években. Ezzel szemben a város éves költségvetése jövőre nem éri el a 21 millió eurót, és ennek az összegnek jelentős részét az intézmények, iskolák, óvodák és szolgáltatásokra kell költeni. Az elméleti elérhető hitelkeret, amelyet csakis a legindokoltabb esetekben a fejlesztésekre bevonhatunk, maximum 10 millió euró magasságáig nyúlhat, beleértve a már meglévő hitelállományt is. Természetesen külső források bevonása is kulcsfontosságú, jelenleg több pályázati beadvány előkészítése is folyamatban van, amely több millió eurós fejlesztési lehetőségeket hozhat” – fogalmazott Fekete Tamás hivatalvezető.

„A számok jól mutatják, nagyon át kell gondolnunk, hogy mire költjük a város pénzét, és hatékonyan kell gazdálkodnunk. Ezért is szükséges közösen összeállítanunk a költségvetés fontosabb irányvonalait, hogy a hatékony működés mellett a másik legfontosabb szempont a lakossági igények figyelembe vétele legyen” – tette hozzá Keszegh Béla alpolgármester.

A kérdőívben a lakosok témakörökben foglalva fejtheti ki véleményüket, ahol arra kéri őket, állítsák fel a fontossági sorrendet. Bár minden felvázolt területen akad tennivaló, mégis azt kell meghatározni, melyek a legsürgősebbek.

A város költségvetését előreláthatólag már a novemberi ülésen is tárgyalja a képviselő testület, de a végső változat elfogadása valószínűleg decemberre marad. A korábbi években a folyó kiadások elfogadása után döntöttek a fejlesztések listájáról.

 

hirdetés