HAZA RÉGIÓ Dél-Komárom: Új betelepülő az ipari parkban

Dél-Komárom: Új betelepülő az ipari parkban

1142
hirdetés

5Megnyílt az Agrotec Magyarország Kft. központi telephelye. A cég több mint 1 milliárd forint összértékű beruházást valósított meg két hektáros területen. A fejlesztés nem csupán a városkasszát gyarapítja, de 70 embernek is munkát ad.

Az Agrotec Magyarország Kft. országos viszonylatban a harmadik helyen áll a gépértékesítések számát tekintve, fő partnere, a New Holland pedig egyértelműen piacvezetőnek számít. Az Agrotec tavalyi árbevétele meghaladta a 15 milliárd forintot, az idei cél már a 18,5 milliárdos forgalom elérése lesz. Országosan tizenhárom telephelyük van, a most átadott komáromi részleg cégközpontként működik majd.

Az Agrofert Holding cseh magáncégcsoporthoz tartozó Agrotecet 1990-ben alapították, az anyaországon kívül Szlovákiában és Magyarországon is jelen vannak. A vezetés választása nem véletlenül esett Komáromra.

– Az ipari park minden tekintetben ideálisnak bizonyult ahhoz a munkához, amit mi végezni akarunk. Az épületkomplexum korábban nyomdaipari cég tulajdona volt korábban, de 5 éve nem használták. További előnyt jelentett az épület mellett található 1 hektáros terület. A korábban az IKR-ben dolgozó szakembergárda is rendelkezésünkre állt, őket mindenképp szerettük volna megtartani. Az elmúlt 2 év legjelentősebb beruházása az új telephely átadása – mondta el az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezetője, Illés Zoltán.

A beruházás közel 2 hektáron valósult meg, mintegy 1 milliárd forintból. Az átépítést követően városunkban kapott helyet a logisztikai központ és az irodahelyiségek, illetve ide érkezik majd a gépek döntő hányada is. Ez az új központ európai szinten is kimagasló a felszereltségét és az infrastruktúrát tekintve.

Minden új beruházásnak örülünk, ami a városba érkezik, különösen, ha az ipari park területére, hiszen az iparűzési adó főleg az itt működő cégektől folyik be a város költségvetésébe. Az ipari park alkalmas a zöldmezős beruházás megvalósítására is, jelen esetben pedig az Agrotec egy már meglévő, de használaton kívüli területet vásárolt, és újított fel. A cég 70 új munkaerőt alkalmaz – tudtuk meg dr. Molnár Attila polgármestertől az ünnepélyes szalagátvágást követően.

Galéria: Agrotec Magyarország Kft.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleKomáromban tartja az MKP a központi emlékestet az aradi vértanúk tiszteletére
Next articleMegérkezett Bősre a Traiskirchenből áthelyezett migránsok első csoportja