HAZA RÉGIÓ Dél-Komárom is segít!

Dél-Komárom is segít!

533
hirdetés
Az önkormányzat mellett a helyi egyházak és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi szervezete is bekapcsolódott az ukrajnai menekültek megsegítésére szervezett országos összefogásba.
 

Dr. Molnár Attila polgármester hangsúlyozta, embert próbáló időket élünk. A városvezető a helyiek segítségét és együttműködését kéri. A küldeni kívánt csomagokat az Arany 17-ben létrehozott gyűjtőponton (Komáromi Városmarketing Kft. melletti terem) lehet leadni hétköznap 9 és 18 óra között illetve szombaton 9 és 16 óra között. Elsősorban azonnal fogyasztható tartós élelmiszereket, bébiételeteket, tisztálkodószereket, hajszárítót, törölközőt, ágyneműt, takarót, mosószert és öblítőt is várnak. Egyéb felajánlásokra a komarom@komarom.hu e-mail címen van lehetőség.

Kiss Máté evangélikus lekész szintén a gyülekezet Facebook-oldalán osztotta meg az egyház azon felhívását, melyben részletes tájékoztatást adnak arról, hogy milyen felajánlásokat várnak és milyen módon, hova lehet azokat eljuttatni. Pénzadományokat online bankkártyás fizetéssel a perselypénz.hu oldalon, az erre a konkrét célra fenntartott felületen keresztül nyílik mód, vagy banki átutalással az alábbi számlaszámra:

Név: M.EV.EGYH. – Rendkívüli gyűjtés

Bankszámlaszám: 11707024-20478070, IBAN: HU70 1170 7024 2047 8070,
SWIFT: OTPVHUHB

A szervezők kérik, hogy a folyamatosan változó igények miatt a tárgyi felajánlásokkal kapcsolatban, minden esetben egyeztessenek az MME Országos Irodájának menekültügyi referensével Mészáros Attilával, az attila.meszaros@lutheran.hu e-mail címen, vagy a +3620 513 31 52 -es telefonszámon.

Kiss Máté kiemelte, hogy amennyiben szállásra van szükség, a Komáromi Evangélikus Lelkészi Hivatalban bárki jelezheti.

Pénzbeli adományokat e-mailben és sms-ben is várnak a telefon@lutheran.hu címre és a +3620 824 20 20 -as telefonszámra.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat február 25-én létrehozott karpataljaert@maltai.hu e-mail címre átlagosan tízpercenként érkezik felajánlás.

Ravaszné Takács Márta intézményvezető közösségi oldalán jelezte, hogy elsősorban ide is tartós és/vagy azonnal fogyasztható élelmiszert, konzervet, kis kiszerelésű üdítőitalokat, ásványvizet, édességet, tisztító és tisztálkodási szereket (fogkefe, fogkrém, törlőkendő, kézfertőtlenítő), higiéniai termékeket, pelenkát, ágyneműt várnak.

A szervezet felhívta a figyelmet, hogy —mivel jelenleg nagy készlettel rendelkeznek— ruhaneműt nem tudnak fogadni. Kiemelten fontos, hogy a felajánlott élelmiszer ne legyen lejárat közeli! Az adományokat hétfőtől péntekig 9 és 15 óra közt várják Komáromban a Kossuth Lajos utca 12. szám alatt, a MMSZ Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálatnál.

A pénzbeli felajánlásokat banki átutalással a következő számlaszámokra várják:

Belföldi utalás: 11784009-20200776 számlaszámra
Külföldi utalás (euróban): IBAN: HU34 1176 3842 00104881 0000 0000
Swift kód: OTPVHUHB,
vagy az adomanyozz.hu oldalon, illetve online befizetéssel a 1350-es adományvonalon hívásonként bárki 250 forinttal segíthet.

Az önkéntes adományokat és felajánlásokat a karpataljaert@maltai.hu e-mail címre várják. Egyéb információk a komarom@maltai.hu címen kérhetők.

 
 
komarom.hu
hirdetés
Previous articleHorvátországban jártak a harcosok
Next articleMegválasztotta köztársasági elnökké Novák Katalint a parlament