HAZA SPORT Horvátországban jártak a harcosok

Horvátországban jártak a harcosok

962
hirdetés

A Seishin Karate Klub különítménye péntek reggel 3 harcossal indult útnak Horvátországba, Svatla nedela városába, a verseny helyszínére. Az úton találkoztak a Bősi Oyama Dojo karate klub különítményével is így két klub képviselte Szlovákiát a versenyen. A szállás elfoglalása után egy közös vacsora következett. Mivel fogyasztania nem kellett senkinek így nem kellett izgulni a súlyok miatt. Vacsora után a mérlegelés este 9ó körül volt. Majd visszaérkezés után pihenés a másnapi versenyre.

Másnap a verseny formagyakorlattal kezdődött, ahol Rakus Ján egészen a döntőig menetelt, és 2. helyen végzett.

A megnyitó 13ó-kor volt ahol köszöntötték a versenyzőket, és Sensei Markovics Jánost a Szlovák Shinkyokushin Szervezet elnökét, és az összes országképviselőt. A versenyen 11 ország 176 versenyzője vett részt. Megnyitó után kezdődtek is a küzdelmek. Tőlünk Cserepes Zoltán kezdett élete első felnőtt versenyén, aki egy 12 kg-al nehezebb ellenfelet kapott. Szépen megoldotta ezt a hátrányát, és győzni tudott. Markovics Ádám nehéz súlyban indult élete első felnőtt versenyén, ahol elég jól kezdett sajnos ellenfele az utolsó 15 másodpercben csinált rajta egy ippont. Mint később kiderült felnőtt Európa bajnok volt (2021-ben) a srác a súlycsoportjában. Egy jó tapasztalás volt Ádám számára. Rakus Ján a küzdelemben is kiválóan szerepelt, mindkét küzdelmét Ipponal nyerte így a megérdemelt első helyen végzett. Sensei Darnay Barnabás versenyzői is sikeresen szerepeltek, az összes küzdelmet megnyerve három első helyet szereztek a harcos amazonok.

 

1.helyezettek:  Rakus Ján_serdülő -50kg kategória (Keszegfalva)

Cserepes Zoltán – Felnőtt 80 kg (Nemesócsa)

Jančovič Laura, Jančovič Linda, Petrik Dorka (Oyama Bős)

  1. helyezett: Markovics Ádám felnőtt férfi +80kb kategória (Keszegfalva)

 

Köszönet Hupian Kristínának, és Trenčík Nikolasnak az edzői munkáért és segítségért, és Fekete Annamárián a képekért. A Seishin karate klub szeretettel várja a harcművészetet elsajátítani vágyókat már 5 éves kortól.  

 

Sensei Markovics János 4.dan
Club Manager – Seishin Karate Club

hirdetés
Previous articleÁtadták a felújított kamalduli remeteséget Majkon
Next articleDél-Komárom is segít!