HAZA BELFÖLD Decemberben a Hlas-SD nyerte volna a választásokat a Smer-SD és a PS...

Decemberben a Hlas-SD nyerte volna a választásokat a Smer-SD és a PS előtt

547
hirdetés

Decemberben a Hlas-SD nyerte volna a parlamenti választásokat a szavazatok 19 százalékát megszerezve. A második helyen a Smer-SD végzett volna 16,6 százalékkal, a harmadik pedig a Progresívne Slovensko (PS) lett volna 12,8 százalékkal. Ez a Focus ügynökség felméréséből derül ki, amelyet a Markíza televízió és a Sme napilap megbízásából készítettek.

kép: illusztráció, Pixabay

A negyedik legtöbb szavazatot a Sme rodina szerezte volna (8,2 százalék), melyet az OĽANO követ 7,4 százalékos támogatottsággal. A parlamentbe bejutott volna még a Republika (6,9 százalék) és a KDH (5,9 százalék) is. Az SaS 5,6 százalékot szerzett volna.
Nem lépte volna át a bejutási küszöböt a Szövetség (4,4 százalék), az SNS (3,4 százalék) és az ĽSNS (3,1 százalék) sem. A Za ľudí 2,2 százaléknyi szavazatot kapott volna, a Dobrá voľba a Umiernení és a Magyar Fórum pedig egyaránt 1,1 százalékot. A Spolu egy százalékon végzett volna.
A Hlas-SD 35 parlamenti széket szerzett volna, a Smer-SD 30-at, a Progresívne Slovensko 23-at, a Sme rodina 15-öt, az OĽANO pedig 14-et. A Republikának 12 képviselője lehetne, a KDH-nak 11, az SaS-nek pedig 10.
A felmérést december 16. és 20. között végezték 1180 válaszadó bevonásával.

TASR

hirdetés
Previous articleElhunyt Vladimír Krčméry professzor, 62 éves volt
Next articleKáčer: Zelenszkij útja az USA-ba tovább szilárdíthatja Ukrajna támogatását