HAZA KÜLFÖLD Káčer: Zelenszkij útja az USA-ba tovább szilárdíthatja Ukrajna támogatását

Káčer: Zelenszkij útja az USA-ba tovább szilárdíthatja Ukrajna támogatását

455
hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök útja az Amerikai Egyesült Államokba és a Kongresszusban elmondott beszéde tovább szilárdíthatja Ukrajna támogatását az USA részéről – jelentette ki Rastislav Káčer megbízott külügyminiszter.

illusztráció, Pixabay

Káčer pozitívan tekint Zelenszkij útjára, rendkívül szimpatikus gesztusnak tartja, hogy fogadja őt Joe Biden amerikai elnök. „Örülök, hogy Zelenszkij felszólal a Kongresszusban, mivel nagyon fontos Ukrajna amerikai támogatásának fenntartása katonai, politikai és gazdasági szempontból is” – mondta.
Hozzátette, hogy az Európától kapott segítség mellett az amerikai kulcsfontosságú Ukrajna számára. „Egyes védelmi technológiák és felszerelések tekintetében még lényegesebb, mint a mi segítségünk” – tette hozzá a külügyminiszter.
Szerinte a Kongresszusban elmondott beszédnek döntő szerepe lesz. „A félidős szenátusi választások előtt különféle nyilatkozatok hangzottak el Ukrajna támogatásával kapcsolatban” – magyarázta. „Zelenszkij nagyon karizmatikus politikus és erős személyiség, úgy vélem, ennek kulcsfontosságú jelentősége lehet” – zárta Káčer.
Volodimir Zelenszkij szerdán utazott el Washingtonba, ez az első külföldi útja, mióta Oroszország megtámadta Ukrajnát.

TASR

hirdetés