HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Csodaszép, de mérgező szobanövények

Csodaszép, de mérgező szobanövények

1118
hirdetés

Bármennyire is meglepő, gyönyörű, ugyanakkor mérgező növényeket rejthetnek otthonaink, ezért fokozottan ügyelnünk kell arra, mit és hova helyezünk el.

csodamikulasvirag

Egy kisgyermek folyamatosan fedezi fel a körülötte lévő világot, és ennek az első területe a lakás. Ilyenkor, ami mozdítható az előbb-utóbb a szájba kerül, pláne ha egy gyönyörű és finom illatú virágról, vagy érdekes külsejű levélről van szó. A kíváncsiságért súlyos árat fizethetünk, ha nem figyelünk oda, mit teszünk karnyújtásnyira a gyerektől, ugyanis sok mérgező szobanövény van.

Mikulásvirág
Hatalmas piros levele vonzza a tekintetet és a csöppségek kezeit. Ráadásul a növény bogyója szintén felkeltheti a kicsi kíváncsiságát, hogy megkóstolja, ízre is olyan jó-e, mint kinézetre. Viszont a mikulásvirág mérgező növény, aminek a tejnedve bőrre kerülve irritációt, a gyomorba jutva hányást okoz.

Leander
csodaleander

Szép virága igazán otthonossá varázsol minden lakást, viszont ha pici is van a közelben, mindenképpen el kell rejteni, de még jobb száműzni, mivel nagyon mérgező növény. Szervezetbe jutva, hányást, hasmenést, görcsöt és szívritmuszavart okoz, tehát nem érdemes kockáztatni.

Fikusz
Jól ismert szobanövények egyike. Szép formájú zöld leveleivel remek dísze lehet bármelyik szobának, kivéve a gyerekünkét. A ház többi részén is érdemes magasabb helyre tenni, ahol nem érheti el a kíváncsiskodó gyerkőc apró keze. A fikusznak főként a levele jelenti a gondot, mivel erős gyomorfájdalmat és hányást okoz.

Diffanbachia
Ez a növény szintén gyakori vendég a lakásban dús zöld leveleiből és változatos méretéből adódóan. Rögtön veszít népszerűségéből azoknál a családoknál, ahol topogó gyerek tűnik fel, mivel szájba, vagy bőrre kerülve erőteljes irritáló hatást vált ki a mérgező növény.

Az égető és maró érzés duzzanattal párosulhat, ezért mielőbb orvoshoz kell fordulni, főként, ha fiatalról van szó.

Kankalin
csodakankalinKedvünkre válogathatunk a számos színes virággal büszkélkedő kankalin között. Viszont nem árt, ha tudjuk, hogy a vidám színeknek megvannak az árnyoldalai. A növény levelének apró szőrei tövében olyan mirigyek vannak, melyek irritálják a bőrt és a nyálkahártyát egyaránt. Ezért fontos, hogy tartsuk a távolságot.

Tehát nem csak azzal kell tisztában lennünk, hogy melyik növényt hogyan kell gondozni. Most már azt is tudjuk, milyen virágot nem szabad vinni ajándékba kisgyermekes családoknak. Érdemes körülnézni az otthonunkban és száműzni a lakásból a mérgező zöldeket, hogy biztonságossá tegyük mindenki számára.

Forrás: napidoktor.hu

sokszinuvidek.hu

hirdetés
Previous articleNincs magyar alelnöke Nyitra megyének!
Next articleTarol Shakira és Rihanna leszbizős videója