HAZA HÍR-MIX Csak az MKP politikusa harcolnak a Microsoft-Nokia üzemének bezárása okozta munkanélküliség ellen

Csak az MKP politikusa harcolnak a Microsoft-Nokia üzemének bezárása okozta munkanélküliség ellen

676
hirdetés

AZ AUDIBANMa délelőtt tovább folytatódtak az MKP politikusai és a magyar érdekelt felek közötti tárgyalások, amelyek a Microsoft (Nokia) bezárásával kapcsolatosan kialakult helyzet orvoslásáról szóltak. Délelőtt a dél-komáromi városházán Hornig Éva alpolgármester tájékoztatta a küldöttség tagjait (élén Farkas Ivánnal, az MKP országos alelnökével, Samu Istvánnal, az MKP országos és járási elnökségének tagjával, Stubendek Istvánnal, az MKP városi alelnökével az országos elnökség tagjával), hogy a magyar kormány rendkívüli erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az dÉL-kOMÁROMBANipari parkban a mobiltelefonokat gyártó üzem bezárása okozta űrt orvosolni tudja. A szakszervezet képviselőivel folytatott tárgyalások alapján már most közölhetjük, hogy a felvidéki alkalmazottak számára a magyarországi munkavállalókkal azonos feltételek mellett szűnik majd meg a munkaviszony.

A késő délelőtti órákban az Audi személygépkocsigyár győri komplexumában folytatódtak a tanácskozások, ahol elsősorban arról kaptak tájékoztatót, hogy a gyár milyen felkészültségű szakembereket tudna alkalmazni. A megbeszélésen megegyezés született arról is, hogy a jövő hét folyamán a Microsoft és az Audi illetékesei között sorra kerülő tárgyalásokat követően a győri vállalat hivatalosan is nyilvánossá teszi (segítőkész) álláspontját. A gyárvezetés hajlamos lenne arra, hogy Győr 60 kilométeres körzetéből naponta ingáztassa a bejárókat, illetve – szinte szimbolikus összegért – munkásszállásán biztosítson elszállásolást az érdeklődők számára.

M.L.

hirdetés
Previous articleNGM: a kormány szeretne gyors és szakszerű segítséget nyújtani a Nokiától és a Magyar Telekomtól elbocsátandó munkavállalóknak
Next articleRezešová előzetesben marad