HAZA KÜLFÖLD Rezešová előzetesben marad

Rezešová előzetesben marad

844
hirdetés

Elutasította a védelem szabadlábra helyezési kérelmét és a másodfokú ítéletig meghosszabbította Eva Varholíková Rezešová előzetes letartóztatását a budapesti Fővárosi Ítélőtábla.

A bíróság azzal indokolta a döntést, hogy a vádlott külföldi állampolgár, akinek nincsenek magyarországi kötődései, anyagi helyzete pedig lehetővé tenné, hogy elszökjön.
Hozzátették: elkészült az újabb igazságügyi műszaki szakértői vélemény, ami már a júniusban tartott helyszíni bizonyítási kísérlet adatait is felhasználja. A másodfokú tárgyalás szeptember 8-án folytatódik, szeptember 12-én várható ítélet.
A vád szerint Rezešová 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópályán az X5-ös BMW-jével ittasan, mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba, amelyben négyen életüket vesztették. Az ügyészség szerint a vádlott közúti veszélyeztetést is elkövetett azzal, hogy nem sokkal a baleset előtt agresszíven vezetett, több járművet, köztük a későbbi áldozatok autóját is veszélyesen megközelítette.
Az első fokon eljáró Gödöllői Járásbíróság tavaly ősszel hat év fogházra ítélte Rezešovát több ember halálát okozó ittas vezetés miatt, ám a közúti veszélyeztetés vádja alól felmentette. Az ítélet ellen fellebbeztek, így az nem jogerős. Rezešová a baleset után előzetes letartóztatásba került és az eltelt csaknem két év során egy kisebb, néhány napos megszakítással azóta is fogva tartják.

Kossuth rádió/Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleCsak az MKP politikusa harcolnak a Microsoft-Nokia üzemének bezárása okozta munkanélküliség ellen
Next articleMegdöbbentő: éhezik a magyar gyerekek fele