HAZA SPORT Büszke szülők sikeres gyermekei

Büszke szülők sikeres gyermekei

1273
hirdetés

Obrázok1WWWWAugusztus második hétvégéjén zajlott Pőstyénben a kajak-kenu országos bajnokság a 13 évesektől egészen a felnőtt kategóriáig. Ezúttal a rövid távú versenyek voltak soron 200, 500 és ezer méteren. A 13 éves kategóriából két komáromi gyerkőc, Zilizi Richard és Koczkás Dávid rendkívüli eredményeivel aratott megérdemelt sikert. A kenu kettesben 500 méteren olyan fantasztikus idővel nyertek, mellyel még a kadétkorosztályban rajtolókat is legyőzték volna. A komáromi kajak-kenu utánpótlás képviselői ezen a bajnokságon 14 aranyérmet gyűjtöttek be.

A két fiú kenu egyesben is kitett magáért, hiszen Richard 200 és 500 méteren lett szlovák bajnok,Obrázok1WWDWD Dávid pedig 1 000 méteren első és 200-on második lett. Mivel ezek az eredmények felkeltették a figyelmünket, pénteken kilátogattunk a komáromi csónakházba, hogy személyesen is megismerkedhessünk a fiúkkal. A két fiút természetesen a vízen találtuk, edzőjük Koczkás Olivér társaságában. Míg a fiúkra vártunk, hogy partot érjenek, Olivér elmondta, hogy mennyire büszke a gyerkőcökre és az, hogy Dávid a fia, csak a hab a tortán. Közben még a partra irányított egy kajakos kislányt is, mint kiderült Esztert, Dávid testvérét, aki még csak tíz esztendős, de már láthatóan ő is otthonoson mozog a vízen. A fiúkkal ezután a csónakházban beszélgethettünk. Dávid 9 éves, Ricsi pedig 10 éves korától kenuzik. Mindkét fiatal sportoló vízre kerülése óta szinte minden versenyt megnyert, vagy dobogós helyen végzett. Az idei szezon különösen sikeres volt a fiúknak, hiszen a pőstyéni verseny előtt már Novákyban is megmutatták, hogy a komáromi vízi sportnak nincs problémája az utánpótlással.
A kenu 1-es 5 000 méteres távján Ricsi lett az első, Dávid pedig a második, kettesben pedig verhetetlennek bizonyultak és együtt állhattak a dobogó legfelső fokára. Edzőjükről elmondták, hogy bár szigorú velük, az eddigi eredményeik azt bizonyítják, hogy nagyon érti a dolgát. A két tehetséges kenuzó egyébként hetente 6 napon át legalább 3 órát edz, de ha rajtuk múlna, szinte állandóan a vízen lennének. Szerintünk ezen felül az is sokat segíthet a jó eredmények elérésében, hogy a két gyerkőc szemmel láthatóan jól ki tud jönni egymással, saját bevallásuk szerint olyanok, mintha „tesók“ volnának. A két fiú tisztában van azzal is, hogy az edzőjük és segítői, illetve áldozatkész szüleik nélkül nem tudták volna elérni ezeket a csodás eredményeket, ezért megkértek, hogy itt is megköszönhessék Koczkás Olivér, Halmo Vojtech és Dosudil František lelkiismeretes munkáját. A fiúkra idén még sok munka vár, hiszen hamarosan vízre szállnak Pőstyénben a 12,9 kilométeres maratonon, részt vesznek a rendkívül erős nemzetközi képviselettel rajtoló Ostrovská Nová Ves-i versenyen, majd a cseh fővárosba utaznak, ahol a szlovák ifjúsági válogatott színeiben indulnak a Sparta Praha nagydíjáért meghirdetett versenyen.
Koczkás Olivér edző a búcsúzáskor még megkért arra, hogy köszönetet mondhasson a támogatóknak (NORBI UPDATE, REAKTORTEST, UNIQA, STRABAG), akik nélkül lehetetlen volna a versenyeken részt venniük.

Jakab István

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleOlvasóink írják
Next articleKomáromi autótesztelő: Dacia Duster 1.6 LS Cool LPG: Gázt (is) bele!