HAZA KÜLFÖLD Bostoni robbantás – Az FBI által lelőtt csecsen férfi fegyvertelen volt

Bostoni robbantás – Az FBI által lelőtt csecsen férfi fegyvertelen volt

999
hirdetés

Fegyvertelen volt az a csecsen férfi, akit atlantai otthonában kihallgatás közben lőtt le egy FBI-ügynök, s aki jól ismerte a bostoni merénylet egyik feltételezett elkövetőjét, Tamerlan Carnajevet – írja csütörtökön a The Washington Post című amerikai napilap.

Az újság internetes kiadásában megjelent írás szerint egy névtelenül nyilatkozó rendőrségi illetékes elmondta, hogy amikor a 27 éves Ibragim Todasevet négy nappal a bostoni robbantás után, május 22-én kihallgatták atlantai otthonában, a férfi rávetette magát egy FBI-ügynökre, és felborította az asztalt, de nem volt nála sem pisztoly, sem kés. Egy másik illetékes is azt mondta, hogy Todasev fegyvertelen volt.
Az incidens akkor történt, amikor a rendőrök magára hagyták az FBI-ügynököt Todasevvel, s ekkor már órákon át zajlott a csecsen férfi kihallgatása. A The Washington Postnak nyilatkozó forrás szerint az FBI-ügynök „néhány karcolással és horzsolással” megúszta a támadást.
Az incidens napján az FBI közleményt adott ki, amely szerint Todasevet a bostoni robbantással összefüggésben hallgatták ki. A sajtóban azonban olyan értesülések jelentek meg, hogy egy két évvel ezelőtti drogügylet idején elkövetett hármas gyilkosság miatt folyt ellene nyomozás, a férfi beismerő vallomást tett, és a bostoni merénylet egyik elkövetője, Tamerlan Carnajev ellen is vallott.
A sajtóban korábban megjelent rendőrségi kiszivárogtatások szerint Todasev a kihallgatáskor kést rántott, és megsebesített egy FBI-ügynököt. Voltak olyan értesülések is, hogy megpróbálta megkaparintani az FBI-ügynök fegyverét.
Egy tekintélyes amerikai iszlám jogvédő szervezet szerdán felszólította az amerikai igazságügyi minisztériumot, hogy az ügyben független nyomozást folytasson le.

MTI

hirdetés
Previous articleAz almafa varasodása
Next articleKoszovó is jelezte részvételét az elnöki szintű pozsonyi csúcstalálkozón